El Aletleri ve Takımlar

Doğru pabuç, doğru çene ve doğru el aleti

Yayın Tarihi:

on

Bağlantı elemanlarının mekanik, hidrolik ve elektro-hidrolik el aletlerinde sektörün üst segment markası olan Klauke, 2021 yılı itibarı ile Türkiye pazarına ve ihracat yaptığı ülkelere ürün portföyünü Kardeş Elektrik güvencesi ve kalitesiyle sunmaya başlamıştır. Klauke’nin Türkiye’deki resmi distribütörü ve yetkili servis sağlayıcısı olan Kardeş Elektrik, ‘’Doğru pabuç, doğru çene ve doğru el aleti ile sıkılmalıdır’’ sloganı ile yola çıkmıştır. Klauke el aletlerinin en büyük özelliği de bakır SKP, alüminyum SKP, DIN Norm SKP, açılı SKP gibi her tip pabuçların sıkılması (markadan bağımsız olarak) ve her tip pabuç için tasarlanan çenelerle kullanılmasıdır. Kablo pabuçlarının doğru sıkılması için de doğru el aletinin seçilmesinin yanında çene ve pabucunda birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Sektörümüzde en çok karşılaşılan problemlerden biri de en ucuz pabucun seçilip, en iyi el aletinin alınması ile pabucun iyi sıkıldığı düşünülmektedir. Ancak ucuz tip seçilen pabucun ilgili standartlara uymaması nedeniyle uygun çene ile de sıkılmadığı için küçük çene ile sıkma uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama da el aletinin ömrünü azaltmaktadır. Ve bu durum sonuç olarak el aletinin marka değerini olumsuz etkilemektedir.

Uygulama esnasında en çok karşılaşılan durum ise el aletinin hatalı ya da yanlış kullanılmasıdır. Bunların başında da çeneleri takmadan cihazı çalıştırıp sıkma yapılması gelmektedir. Bu durumda çene tutucular deforme olmakta ve yedek parça ömrü kısalmaktadır. Çelik özlü alüminyum iletken (ACSR) koduna sahip Klauke el aleti ile ince telli kablolar kesilmez; kesilmesi durumunda, kesme esnasında ince kablonun telleri bıçak arasına sıkışarak bıçağa zarar verecektir. Klauke sıkma aletinde 35 mm’lik kesite sahip pabucu, 35 mm’lik çene ile sıkmak gerekmektedir. 35 mm’lik kesite sahip kablo pabucu, 25 mm’lik çene ile sıkmak veya DIN normu pabuçları, standart tip çene ile sıkmak ciddi bir hata oluşturacaktır.

Kullanımı ve uygulama aşamalarını düşünen tüm ayrıntılarıyla Klauke, kullanıcının konforunu da gözeterek Klauke’ye özel CF serisi modernize edilmiş cihazlarını kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. Yenilenmiş Klauke CF serilerinde var olan ekran sayesinde, cihazın basıncı, sıkma/kesme adet sayısı ve hata kodlarını görme imkanı mevcuttur. 

Klauke Next Generation (Yeni Nesil) özellikli el aletleri ile de Bluetooth aracılığıyla i-Press uygulamasına bağlanıp kapsamlı işlev yelpazesini kullanabilirsiniz. El aleti ile ilgili önemli bilgileri ekrandan okuyabilir, sıkma ve kesme işlemlerinizle ilgili tüm bilgileri kayıt edebilirsiniz. İşiniz tamamlandığında da tüm bilgileri özet olarak yazdırabilir ve kayıt edilmiş tüm bilgileri bir rapor şeklinde hazırlayabilirsiniz.

Klauke cihazlar, dünya standartlarının öngördüğü elektriksel sertifikaların hepsini almış ve kullanacağınız alanda gelişen teknoloji ve büyüyen rakipler karşısında istenilen talepleri en uygun ve en güvenilir şekilde yerine getirmektedir. Daha az kuvvetle, daha hızlı, daha hassas ve daha basit çalışmanız için tasarlanmıştır. 

Klauke el aletleri ile %33 daha az kuvvet harcayarak işinizi daha kolay yaparsınız.

Klauke’de marka ve modeli fark etmeyen kesme/sıkma cihazlarında kabloya uygun seçilen doğru kesme aleti ya da pabuç için seçilen doğru pabuç sıkma cihazı ve buna uygun seçilen doğru çene eşleşmesi en önemli konudur. 

Yapılan işte emniyeti ve güvenliği ön planda tutarak, uluslararası standartlara uygun test edilmiş Klauke marka cihazları tercih etmeniz, işinizin kısa sürede, emniyetli ve kaliteli bir şekilde yapılmasını sağlar. 

Trendler

Exit mobile version