Vanalar

Dikkan Vana, tarımsal sulamanın da öncüsü

Yayın Tarihi:

on

 

İzmir Kemalpaşa’da 35 bin metrekaresi kapalı toplamda 90 bin metrekarelik entegre tesislerinde yaklaşık 500 kişiyi istihdam eden Dikkan Vana, altyapı, inşaat, makine, metal, tarımsal sulama sektörlerine çözüm ortaklığı sunuyor.

Temelleri 1978 yılında atılan; yüksek kalitede endüstriyel ve gemi vanalarının yanı sıra; özel tasarım vanaların üretimini de gerçekleştiren Dikkan Vana, İzmir Kemalpaşa’da 35 bin metrekaresi kapalı toplamda 90 bin metrekarelik entegre tesisleri ile altyapı, inşaat ve makine sektörlerindeki başarısını tarımsal sulamada da sürdürüyor.

Türkiye çapında yürütülen sulama projelerinde Dikkan, yatırımlara kalite ve verim katıyor. Yakın dönemde onlarca yatırımda Dikkan markalı vanaların kullanıldığını belirten Dikkan Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Birol Aslantaş, “Ürettiğimiz yüksek kalitede ürünlerimizle ülkemizin dört bir yanındayız” açıklamasını yaptı.

“Doğru sulamaya direkt etki”

“Ülkemizin en önemli üretim alanı olan tarımsal arazilerin veriminin temel unsuru doğru sulama. Dolayısıyla sulama sistemlerinde kullanılan vana gibi hayati ürünlerin seçimi kritik bir süreç haline geliyor. Biz de Dikkan Vana markamızla DSİ’nin onaylı üreticisi olarak ürettiğimiz elastomer sürgülü vanalar, kelebek vanalar ve demontaj parçaları başta olmak üzere birçok ürünümüzle kalitemizi toprak verimine katıyoruz” diyen Birol Aslantaş, Dikkan Vana’nın toprak verimine maksimum katkıyı yapan ürünleri ile kalitesini bu alanda da ispatladığını belirtti.

Yerli pazarda canlılık sürecek

İhracattaki güçlerini yerli pazara aktardıklarını belirten Aslantaş, “Dikkan Şirketler Grubu’nun lokomotif firması olan Dikkan Vana, Türkiye ve dünya çapındaki en önemli döküm ve vana üreticileri arasında yer alıyor. Vana ve döküm konusundaki tecrübemiz, üstün kalite anlayışımız, AR-GE faaliyetlerimiz, pazara olan hakimiyetimiz ve sahip olduğumuz kalite sertifikalarıyla sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz. İhracattaki en büyük kozumuz olan üstün kalitemizi iç piyasada da gösteriyoruz. Hedefimiz, ülkemizdeki pazar payımızı katlamak” şeklinde konuştu.

Entegre tesis ile kapsamlı hizmet

DIN, ANSI, JIS, VG gibi uluslararası normlarda üretim yapan Dikkan Vana; demir, çelik, paslanmaz çelik, bronz ve bakır alaşım dökümlerini, bünyesindeki dökümhanelerde gerçekleştiriyor. Yılda yaklaşık 150 bin adet yüksek kalite endüstriyel ve gemi vanası üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Birol Aslantaş, şu bilgileri verdi: “Modelhane, dökümhane, talaşlı üretim, montaj, boyahane, test birimlerinin aynı tesiste bulunması ve analizlerin tamamının kendi kadromuz ile aynı tesislerde bulunan laboratuvarlarımızda yapılıyor olması, müşterilerimize kapsamlı hizmet sunabilmemizin temelini oluşturuyor.” Lloyd Register tarafından onaylanmış ISO 9001:2008 Sistem Belgesi’ne sahip olan Dikkan Vana, başta TSE ve DSİ onayları olmak üzere TL, LR, DNV-GL, BV, NK, GOST, RINA ve TUV gibi bağımsız denetim ve gözetim kuruluşlarından çeşitli sistem sertifikaları, döküm onayları ve üretim sertifikasyonlarına da sahip olmanın gururunu yaşıyor.

Trendler

Exit mobile version