Vanalar

Dikkan markası, 6 kıtada güvenle anılıyor

Yayın Tarihi:

on

Temelleri 1978 yılında atılan ve endüstriyel, gemi vanalarının yanı sıra; özel tasarım vanalar üreten Dikkan A.Ş., Ar-Ge ve kalite odaklı çalışmalarıyla yurtiçi ve yurtdışı pazardaki büyümesini sürdürüyor.

 

İzmir Kemalpaşa’da 90 bin metrekare açık 35 bin metrekare kapalı alandaki entegre tesislerinde yaklaşık 500 kişiyi istihdam eden Dikkan A.Ş., inşaat, makine, otomotiv, tarım ve sulama sektörlerine de çözüm ortaklığı sunuyor.

DIN, ANSI, JIS, VG gibi uluslararası standartlarda üretim yapan Dikkan A.Ş., vana üretimi için gerekli olan demir,çelik, paslanmaz, bronz, ve bakır alaşımlı dökümleri, bünyesindeki dökümhanelerde üretiyor. İhracata 90’lı yıllarda başladıklarını ifade eden Dikkan A.Ş. Satış Müdürü Kadir Haseken, bugün üretimlerinin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç ettiklerini ve 6 kıtada 50’yi aşkın ülkeye satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haseken, Dikkan A.Ş. olarak Türkiye’nin 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirdiği ihracatta büyük pay sahibi olduklarını ve 60 bin ihracatçı firma arasından en fazla ihracat yapan ilk bin şirket arasında yer almanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Yılda yaklaşık 150 bin adet yüksek kalite endüstriyel ve gemi vanası üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Kadir Haseken, şu bilgileri verdi: “Modelhane, dökümhane, talaşlı üretim, montaj, boyahane, test birimlerinin aynı tesiste bulunması ve analizlerin tamamının kendi kadromuz ile aynı tesislerde bulunan laboratuvarlarımızda yapılıyor olması, müşterilerimize kapsamlı hizmet sunabilmemizin temelini oluşturuyor.” Lloyd Register tarafından onaylanmış ISO 9001:2008 Sistem Belgesi’ne sahip olan Dikkan A.Ş., TL, LR, DNV GL, BV, NK, GOST, RINA veTUV bağımsız denetim ve gözetim kuruluşlarından çeşitli sistem sertifikaları, döküm onayları ve üretim sertifikasyonlarına da sahip.

Dikkan A.Ş.’nin en önemli kaynağının insan olduğunu, işini ve ülkesini seven 500 kişilik bir ekiple bir bütün olarak çalıştıklarını dile getiren yönetici, başarılarının sırrını da ekip ruhuna bağladı. “Dikkan A.Ş., insanı yatırım olarak görür” diyen Haseken, “Kişisel ve organizasyonel gelişim programları ve eğitimler düzenliyoruz. Bilgi paylaşımlarıyla karar alma sürecine çalışanlarımız da dahil ediyoruz.Çalışanların sadece emeklerine değil, fikir ve önerilerine de saygı duyuyoruz”ifadesini kullandı.

Kaliteli ürünün; kaliteli hammadde, doğru işçilik ve teknolojik altyapının birleşimiyle ortaya çıktığını belirten Haseken, Dikkan A.Ş.’nin daime sektörün en iyisi olmayı hedeflediğini,bunun için kaynakların en verimli şekilde kullanılmasına, açık iletişime ve ekip çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Satış Müdürü Haseken sözlerini şöyle noktaladı: “Dikkan A.Ş., sadece pazar payını değil, içinde bulunduğu pazarı da büyütmeyi ve yeni kullanım alanları oluşturmayı hedefliyor. Tüketicilerin mevcut ihtiyaçlarının yanı sıra; henüz ifade edilmemiş ihtiyaçlarını karşılamak için geniş mühendis kadromuz ve Ar-Ge ekibimiz, yenilikçi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”

Trendler

Exit mobile version