Pompalar

Demir-Çelik sektöründe asitleme hatlarının kalbi: Munsch asit pompaları

Yayın Tarihi:

on

Demir çelik sektöründe, sürekli asitleme hatları (CPL) ve asit rejenerasyon hatları (ARP), soğuk haddeleme tesislerinin en kritik noktalarındandır. Bu hatlarda yüksek sıcaklık, yüksek asit konsantrasyonu ve bunun yanında gelen cüruf/partikül oranının fazla olması bu hatlarda kullanılacak olan pompaların sağlam ve uzun ömürlü olmasını gerekli kılmaktadır. Dünyada demir-çelik sektöründe büyük bir üne sahip olan Alman Munsch asit pompaları 3000 m3/h’e varan debileri, rijit ve sağlam yapısı ile bu sektöre dünya genelinde yılladır hizmet vermektedir. Türkiye’deki birçok soğuk haddeleme tesisinde de Munsch pompalar yıllardır güvenle kullanılmaktadır. PP, PVDF, PFA gibi plastiklerin dışında PE-UHMW gibi özel plastiklerden yapılmış pompalar uygulamanın gerekliliğine göre dizayn edilmektedir.

Demir-çelik sektörünün genel olarak herhangi bir arızadan dolayı durma gibi bir şansı olmadığından pompaların sağlamlığı, kolay bakımı ve bunun yanında yedek parça-servis termin süreleri çok önemlidir. Kulez Makine, Munsch pompaların tüm salmastra yedek parçalarını stoklarında tutuyor ve en kısa sürede müşteriye ulaştırabiliyor. Bunun yanında özel ayar gerektirmeyen ve sökülüp takılması kolay salmastra grubu, sahadaki bakım ekibine ayrıca bir kolaylık sağlamaktadır. Munsch pompalarda boyuttan bağımsız olarak tüm pompalarda aynı salmastra kullanılmasıyla bakım ekibinin tüm pompalara karışıklık yaşamadan kolaylıkla bakım yapabilmesi ve yedek parça stoklama maliyetlerinin düşürülmesi Munsch pompaların avantajlarından birkaçıdır. Munsch pompaları kullanırken en yüksek verimli pompaları kullandığınızdan emin olabilirsiniz. Kendi geliştirdiği hidrolik dizaynı ve salmastra grubunu kullanan Munsch, Ar-Ge departmanı ile sürekli olarak pompa hidrolik dizaynını geliştirmekte ve bu sayede yüksek verimliliği sağlarken müşterilerinin en yüksek enerji verimliliğine sahip pompalar kullanmasını mümkün kılmaktadır.

Yüksek verimli, dayanıklı ve sağlam yapısı ile Munsch pompalar, uzun yıllar “düşük ömür maliyetli” olarak demir-çelik sektörüne hizmet vermektedir. Kulez Makine ayrıca bu sektörde kullanılan grafit eşanjörler ve teflon kaplı boru-ekipmanları da müşterilerine sağlayarak komple bir çözüm üretmektedir.

Trendler

Exit mobile version