Borular

Daima kalitenin peşinde – Teknik Boru

Yayın Tarihi:

on

Değerli okurlarımız bu ay sizler için Teknik Boru’nun Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Esat Köprülü ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajı sizlerle paylaşmak isteriz.

 

Bizlere Teknik Boru ve ürün guruplarınızdan bahseder misiniz?

BORUSAN MANNESMAN BORU Ana Bayiliğimiz ile 2010 yılında Işıkkent İzmir’de faaliyete başladık. 2014 yılında Pınarbaşı’ndaki yeni merkezimize taşındık.

BORUSAN MANNESMANN BORU Ana bayiliğimizle boyuna ve spiral kaynaklı Çelik Borular, Borusan Pro yapı profilleri, WAVIN PILSA, PPRC ve PVC borular, Sifonik sistemler, sulu yangın söndürme sistemlerinde GIACOMİNİ UNİVAL ürün gurupları ile dünya markası VICTAULIC yangın güvenlik ürünlerini sunuyoruz.

Ayrıca,  BATU VANA ile gaz hatları, buhar, kızgın yağ grubu, su hatları ürünlerimiz ile bu alanlarda yeterli stok, yüksek bulunabilirlik oranı ile hizmetler sağlıyoruz.

Bu yıl içerisinde ürün gurubumuza dahil ettiğimizpompa sistemlerinde MAS-DAF ana bayiliğimiz, basınç ve sıcaklık ölçer ürüngurubunda MONEKS bayiliğimiz, vanave otomasyon sistemlerindeSMS TORK ürünleri ve NORM bağlantıelemanları ile faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Faaliyetlerinizde ağırlıklı olarak hangi sektörler var?

Yurt geneli ve yurt dışı projelere endüstrienerjiyangın güvenlik ve HVAC konularında 15.000 çeşit ürün gurubu ile değerli müşterilerimizin taleplerini karşılamaktayız.

Konularında deneyimli proje ve satış ekibimizle, İzmir merkezimizden yurt içi ve dışı projelere boyuna kaynaklı çelik  boru, spiral kaynaklı çelik boru, çelik çekme boru, PE, PPRC, PVC borular  ve pompa sistemleri, vana, yangın güvenlik sistemleri ve fittings gurubu ürünleri sunmaktayız.

Gelen talepler doğrultusunda ürün guruplarınızı geliştiriyor musunuz?

Teknik Boru ailesi olarak endüstriyel kurumlar, mekanik tesisat taahhüt firmaları taleplerini bir bütün olarak karşılayarak müşterilerimize zaman ve ekonomik kazanımlarla katkılar sağlamak uğraşındayız.

2013 yılı başında devreye aldığımız Çelik Çekme Boru Merkezi’mizin yanı sıra “Pompa, Vana ve Yangın Güvenlik Merkezi”mizi 2014 yılında genişleterek devreye aldık.

Tüm süreçlerimizi oluşturduğumuz otomasyon sistemi ile ve ISO 9001 kalite yönetim sistemi ile yönetiyoruz.

Faaliyetlerimiz  içerisinde çelik çekme boru ürün grubumuz önemli yer tutmaktadır. Kullanım yerlerine uygun specler, norm ve istenen kalitelere uygun malzemeleri  sertifikaları ile zamanında teslimatlarla müşterilerimizin taleplerini  karşılamaktayız. Buhar ve kızgın yağ, su, gaz vb. akışkanlarla ilgili hatlarda kullanılan çelik çekme borular, vana gurupları ve bağlantı elemanları gibi ürün guruplarımız ile hizmet sunuyoruz.

 

Yurt dışı pazarlarına girmeyi planlıyor musunuz?

2014 yılı içerisinde başlattığımız yurt dışı pazar araştırmalarımız ve ihracat departmanımızın yapılandırılmasını tamamladık. Yurt dışındaki birçok ülkede hedef müşterilerimizi belirledik. Amacımız yurt dışı pazar müşterilerimize tüm ürün guruplarımız ile paket – hızlı ve ekonomik çözümler sunmaktır.

Türk Patent Enstitüsünden aldığınız “Faydalı Model”inizin konusu nedir?

TB Doğalgaz Borusu Uzatma – Birleştirme Parçası Faydalı Modelimiz Çelik Doğalgaz hatlarında hattın güvenliğini arttıran bir üründür.

TB Doğalgaz Borusu Uzatma Birleştirme Parçası hattın uzun süre problemsiz ve güvenli çalışmasını temin ederek, tesisatlarda zaman ve işçilikten kazanç, yüksek bulunabilirlik oranı ve kısa sürede teslimat ile sektörde güvenle kullanılmaktadır.

Sektörde yurt içi ve yurt dışı taleplerde durum nedir?

İnşaat ve enerji sektörü son yıllarda kendini sürekli yenileyen değişimler sergilemektedir. Bu değişimleri anlık izleyen inşaat, proje firmalarınız önemli yurt içi ve yurt dışı projelerde kendi branşlarında farklılıklar getirerek sektörde ön plana çıkmaktadır. İnşaat sektöründeki olumlu değişimler ürün gruplarına farklılıklar getirdiği kadar ürün gurupları, işçilik ve uygulamalarda kalite bilincini geliştirmektedir.

2015 yılında küresel ekonomilerdeki değişimlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlara olumlu yansımasını diliyoruz.

 

Yurt dışı ve yurt içinde önemli projelerde yer alan elektro-mekanik inşaat grubu firmalarımız sektöre güven ve dinamizm kazandırmaktadır. Bu firmalarımızın 2015 yılında giderek daha önemli projelere imza atması hepimizin beklentisidir.

 

Yurt içi inşaat sektöründeki büyümede son dönemde hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları da önemli rol oynamıştır. Kentsel dönüşüm projelerinin artışı inşaat sektörünün tüm alt sektörlerine canlılık getirmiştir, getirmeye devam edecektir. Yıl içerisinde planlanmış makro projelerin Start alması bu ivmeyi daha da olumlu yönde arttıracaktır.

Son olarak söylemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Ülkemizde kaliteli ürün, kaliteli işçilik, kaliteli uygulama ve kaliteli hizmet tercih edilmesi, kalite bilincinin artmasını sağlamaktadır. Kalitesiz ürünler ve uygulamalar nedeni ile ülke olarak kayıplarımızın büyük olduğu hepimizce bilinmektedir. Kalite bilincinin artması için hepimize önemli görevler düşmektedir.

Bu bilinçle ürettikleri, satın aldıkları ürünlerin ve sundukları hizmetin, kalitesi ile her zaman gurur duyan firmaların giderek artması yarınlara daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır.

 

Birçok önemli projede Teknik Boru güveni ve deneyimini tercih eden müşterilerimize ve bu güvenin oluşmasında  değerli  katkıları olan tedarikçilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Teknik Boru ailesi olarak bizlere bu sayınızda yer verdiğiniz için teşekkür eder, sektörümüze başarılı bir yıl dileriz.

 

Trendler

Exit mobile version