Sektör Haberleri

Daikin iç hava kalitesi (IAQ) kontrolünü piyasaya sürdü

Yayın Tarihi:

on

Daikin Europe, yeni bir iç mekan hava kalitesi (IAQ) kontrolünü piyasaya sürdü. Daikin Altherma Isı Pompası Konvektörünün (HPC) zemin modeline bir seçenek olarak sunulan yeni IAQ kontrolü,  içeride aşırı CO2 seviyeleri tespit edildiğinde odaya temiz hava akışına imkan tanıyor. Bu şekilde Daikin Altherma HPC, yüksek iç mekan hava kalitesi ile hassas, verimli oda ısıtma ve soğutma sağlayabiliyor. Sonuç olaraksa mesken sakinlerinin konforu ve sağlığı yanında enerji verimliliği de sağlanıyor.

CO2 seviyesi sürekli olarak izleniyor ve iyileştiriliyor

Daikin Altherma HPC zemin tipi model, duvara monte edilmiş küçük kontrol cihazının odadaki CO2’yi sürekli olarak ölçtüğü IAQ kontrolü barındırıyor. CO2 seviyesi önceden belirlenmiş eşiği aştığında, kontrolör ısı pompası konvektöründe bulunan kapağı otomatik olarak açıyor. Açık kapak, binaya dışarıdan temiz hava girmesini sağlıyor. Gelen taze hava HPC tarafından istenen iç ortam sıcaklığına göre ısıtılıyor veya soğutuluyor. Isıtma ve soğutmanın IAQ ile entegrasyonu, iç hava kalitesinin iyileştirilmesine ve optimum sıcaklıkların sağlanmasına yardımcı oluyor.

Daikin iç mekan hava kalitesinin artırılmasını taahhüt ediyor

IAQ, oda veya yapı içindeki, bina sakinlerinin her gün soluduğu havanın kalitesini ifade ediyor. İç ortam havasının kalite kontrolü, hayatımızın yaklaşık %90’ını içeride geçirmemiz nedeniyle önem taşıyor. Arıtılmamış iç hava, dış havaya göre 2 ila 5 kat daha düşük kaliteye sahip olabiliyor. İç mekan havasındaki kirleticiler arasında polen, bakteri, siyah küf, sporlar, virüsler, mikroplar, mantarlar, partiküller ve uçucu organik bileşikler yer alabiliyor.

Daikin Avrupa Isıtma ve Yenilenebilir Ürünler Genel Müdürü Patrick Crombez: “Daikin’ın Ar-Ge ekibi, bina malikleri ve sakinleri, tesisatçılar ve çevre için önemli taşıyan özelliklere göre ürünlerimizi iyileştirmenin yeni yollarını sürekli olarak araştırıyor. Bu nedenle, ısıtma ve soğutmanın yanı sıra, ısı pompası konvektörümüz, bundan böyle iç mekan hava kalitesinin kontrolünü de sağlayabilecek. Bu da meskenler için gerçek anlamda bir katma değer.” dedi.

  • Yüksek kapasiteli ısıtma ve soğutmanın yanı sıra üstün hava kalitesi kontrolü sağlıyor
  • Hem yerden ısıtma hem de radyatör değişimi için uygun
  • Havadan suya ısı pompaları ile uyumlu
  • Fan odaya hava üflerken üniteden sıcak veya soğuk su geçiyor
  • Düşük sıcaklıklarda çalışabiliyor

3 farklı model:

    • Zemin modeli: Alçağa ve genellikle radyatör ile aynı biçimde monte ediliyor; isteğe bağlı IAQ kontrolü içeriyor.
    • Duvara monte model: Yer kaplamıyor
    • Gizli ünite: Tavana, yalnızca giriş ve çıkış ızgarası görünecek şekilde, görüş alanı dışında monte ediliyor

Trendler

Exit mobile version