Ölçüm Cihazları ve Göstergeler

Collo, akışkan proseslerin kalitesini gerçek zamanlı olarak ölçüyor

Yayın Tarihi:

on

Collo’nun yeni çevrim içi ölçüm teknolojisi, akışkan özelliklerindeki hemen hemen her türlü değişikliği doğrudan ve gerçek zamanlı olarak algılayabiliyor. Sıvı kalite kontrolünde devrim yaratma potansiyeline sahip yeni teknoloji, sürekli izlemeyi mümkün kılan ve inceden kalına tüm akışkanlara uygun bir yapısıyla dikkat çekiyor.

Akışkanlar, makine öğrenimi ve gelişmiş  bilgi işlem sistemleriyle çalışabilen RF sinyallerine dayanan Collo’nun teknolojisi, herhangi bir sıvı prosese otomatik olarak uyum sağlayan ve sekiz boyutlu çok parametreli, gerçek zamanlı bir analiz sunan, kalite sorununda işlemin ayarlanmasını mümkün kılan, kullanımı kolay bir çözümdür.

Ürünle ilgili açıklama yapan ColloidTek CEO’su Matti Järveläinen, “Teknoloji, sıvı özelliklerinde neredeyse akla gelebilecek her türlü değişikliği gerçek zamanlı olarak algılayabilir. Sonuç, kör numunelere ve laboratuvar analizlerine dayanan normal, zaman alıcı kalite kontrol sürecinin aksine sürekli bir kalite kontrolüdür” ifadelerini kullanıyor.

Matti Järveläinen, “Collo hemen hemen her akışkana uyum sağlayabildiğinden, üretim endüstrisinin kalite güvencesini yalnızca geriye dönük anlık görüntüleri inceleyen kör örneklere güvenmek yerine gerçek zamanlı olarak gerçek sorunlara odaklanabileceği anlamına geliyor. Dünyanın her yerinden müşterilerimiz var ve şu anda çeşitli Fortune 500 şirketleriyle görüşüyoruz, bu da teknolojimizin olağanüstü bir şey olduğunu gösteriyor” açıklamasında bulunuyor.

Dünya çapında müşteriler

Collo’nun akışkan parmak izi teknolojisi

buy cheap kamagra oral jelly

, imalat endüstrisinde akışkan proseslerinin tutarlı bir şekilde davranmasını sağlama fırsatı veriyor. Örnek olarak, hassas mikrobiyolojik sürecin amaçlandığı gibi ilerlemesini sağlamak için gıda, kozmetik ve ilaç endüstrilerinde ve diğer birçok biyoproseste yaygın olarak kullanılan fermantasyon proseslerini izleyebiliyor.

Collo Satış Müdürü Mikko Tielinen, “Kalite sapmaları proseste erken tespit edilirse hurdaya ayrılan son ürün sayısı en aza indirilebilir. Sadece proses kalitesinin ölçülme şeklini geliştirerek mevcut fabrikadaki üretimi kökten geliştirmek mümkünse neden yeni bir fabrikaya yatırım yapsın? Collo’nun şu anda Asya’dan Avrupa’ya ve ABD’ye dünya çapında endüstriyel ortaklıklar kurmasının nedenlerinden biri de budur” diyor.

Ekosistemleri korumak

Akışkan kalitesi değişikliklerine hızlı tepki, diğer uygulamalarda da kritik olabilir. Collo yakın zamanda, kanalizasyon atıklarındaki anormal nitelikleri tespit etmek için denetimsiz makine öğreniminin nasıl kullanılabileceğini bulmak için bir araştırma yaptı. Çalışma, Kuzey Finlandiya’daki Oulu Şehri su işleri ile birlikte yürütüldü.

Matti Järveläinen, “Su arıtma dünya çapında önemlidir ve teknolojimizle hem musluk suyunun hem de kanalizasyonun kalitesini gerçek zamanlı olarak denetlemek mümkündür. Kanalizasyonla ilgili sorun şu ki, zararlı kimyasallar tespit edilmeden geçerse hem su arıtma süreci hem de çevre için bir tehdit olabilir” diyor.

Birkaç hafta boyunca kanalizasyondan veri toplayan ve iyi çalıştığında işlemin nasıl görünmesi gerektiğini gösteren bilgileri birkaç modelde toplayan Collo, bu modellere göre kanalizasyon kalitesini izledi.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Matti Järveläinen, şu ifadeleri kullandı: “Makine öğreniminin yardımıyla, sistemimiz süreçteki akışkan kalitesi sapmalarını tespit edebildi. Çalışma, analizörümüzün kimyasal dökülme, ürün kayıpları veya diğer anormal davranışlar gibi anormalliklerin erken tespiti için endüstriyel atık su akışlarını izlemek için büyük ölçekte kullanılabileceğini gösterdi.”

Trendler

Exit mobile version