Ar-Ge ve Danışmanlık Hizmetleri

“Çalışanların teknik bilgilerini tamamlayıp, modern teknik ve yöntemleri öğretiyoruz”

Yayın Tarihi:

on

Modül Eğitim Araçları Limited Şirketi’nin sahibi ve genel müdürü Faruk Kartal’la endüstrinin eğitim ihtiyacı ve Modül’ün hizmetleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Modül Eğitim Araçları Limited Şirketi’nin sahibi ve genel müdürüyüm. 30 yılı aşkın çalışma deneyimim var. 7 adet kitabın yazarıyım ve ulusal dergilerde yayımlanmış 20 civarında makalem bulunmaktadır. Kitaplar, mesleki ve teknik içerikli olup; Hidrolik ve Pnömatik, Endüstriyel Hidrolik, Elektropnömatik, Otomasyon kitapları bunlardan bazılarıdır.

Firmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

1992 yılında kurulan Tanı Limited Şirketi’ni, 2005 yılında arkadaşım ile birlikte devraldık ve adını Modül Eğitim Araçları Limited Şirketi olarak değiştirdik. Şirketimiz 2010 yılına kadar Kemeraltı/İzmir’de faaliyetini sürdürdü. 2010 yılının sonunda çok değerli ortağım %50 hissesini bana devredince, sanayi olanaklarından daha fazla yararlanabilmek için şirketimizi Manisa Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi’ne taşıdık.

Ürün ve hizmetleriniz konusunda bilgi verir misiniz?

Faaliyetlerimizi 3 ana grupta toplayabiliriz. İlk faaliyet alanımız, mesleki ve teknik içerikli seminer ve kurslar vermektir. Eğitimlerimizi, fabrikaların bakım-onarım, Ar-Ge, kalite kontrol, tasarım, üretim vb. bölümlerindeki çalışanlara veriyoruz.

İkinci faaliyet alanımız, mesleki ve teknik içerikli eğitim setlerinin imalatını yapmaktır. Eğitim setlerimiz; Rulman Eğitim Seti, Hidrolik-Elektro Hidrolik Eğitim Seti, Pnömatik-Elektropnömatik Eğitim Seti, Mekatronik Eğitim Seti, PLC Eğitim Setleri vb. alanlardadır. Hedef kitlemiz ise üniversiteler, meslek liseleri ve endüstriyel işletmelerdir.

Üçüncü faaliyet alanımız; kendi kitaplarımla birlikte, arkadaşlarımın da yazarlığını yaptığı kitapların satışını yapmaktır. Sizlerin de onaylayacağı gibi, eğitim ihtiyacı çok fazla olan ülkemizde, biz bu işi milli bir görev olarak görüyoruz. Toplamda 30 civarı mesleki ve teknik içerikli kitabın basım ve dağıtımını yapıyoruz. Bu konuda ciddi bir boşluğu doldurduğumuza inanıyorum.

Mesleki ve teknik eğitim hizmetlerinden bahsettiniz. Daha ayrıntılı bilgi verir misiniz?

Sanayiciler, milyonlarca değere sahip makinelerini, bu konuda çok da yetkin olmayan kişilerin eline teslim etmektedir. Çalışanlar, makineler üzerindeki deneyimlerini, çok pahalı olan deneme-yanılma yöntemiyle ediniyor. Bu yöntem, makineye zarar verip performansını düşürür, hem de makine aksamlarının çalışma ömürlerini kısaltır. Sonuçta hiç de küçümsenmeyecek maliyet artışları ortaya çıkmaktadır.

İşte biz bu eksikliği gidermek için varız. Çalışanların eksik olan teknik bilgilerini tamamlayıp, modern teknik ve yöntemleri öğretiyoruz.

Verdiğiniz eğitimlerde diğer firmalara göre farklılıklarınız nedir? Potansiyel müşteriler neden sizi tercih etmelidir?

Çok güzel bir soru sordunuz. Bizim benzer kuruluşlara göre 2 önemli farkımız var. Birincisi, eğitimci kadromuz en az 25 yıllık deneyime sahiptir. Eğitimcilerimizin hepsi akademik kariyerlerinin yanı sıra bu işin mutfağından gelen kişilerden oluşmaktadır. Eğitimci arkadaşlarımızın çoğu kitap yazarıdır. Eğitim verdikleri konularda söz sahibi olup, ülke genelinde tanınan kişilerdir.

Diğer farkımız ise verdiğimiz eğitimlerin tamamının kendi imalatımız olan eğitim setleri ile birlikte uygulamalı olarak verilmesidir. Siz de takdir edersiniz ki bu durum, eğitimin etkinliğini artırır. Aldıkları eğitimin kalıcılığını sağlar.

Hedefleriniz nedir? Önümüzdeki yıllarda gelişen koşullara göre, neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Sanayiciler vasıflı ara gücü eleman yokluğundan şikâyet etmektedir. Günden güne bu ihtiyaçları artış gösteriyor. Faaliyet gösterdiğimiz konulara dönük, büyük bir eğitim merkezi kurmayı planlıyoruz. Burası ne özel bir meslek lisesi ne de üniversite olacak. Amacımız, sanayicilerin işe alacakları elemanlara, işe uygun konularda eğitimler vermek olacak. Çalışanların 3-4 yılda edinecekleri deneyim ve tecrübeyi biz birkaç ayda vermeyi planlıyoruz. Eğitim merkezimizde aldıkları eğitimden sonra gerekli bilgi ve beceri ile donatılan elemanlar, işe başladıkları ilk günden itibaren yıllardır o işletmede çalışıyormuşçasına başarılı olacaklar. Kendilerine yapılan yatırımın karşılığını çok kısa sürede verecek. Unutulmamalıdır ki bir işletmenin en büyük kozu yetişmiş insan gücüdür.

Trendler

Exit mobile version