Pompalar

Buderus’tan havadan suya ısı pompası: Logatherm Comfort & Logatherm Hibrid

Yayın Tarihi:

on

 Buderus, artan ısınma maliyetlerini düşürmek ve enerji tüketimini azaltmak amacıyla tercih edilen yüksek verimli ısıtma sistemlerine bir yenisini ekleyerek; çevre dostu ve yüksek konforlu çözümler sunan ısı pompalarını piyasaya sundu. Buderus’un yeni ürünleri Logatherm Comfort ve Logatherm Hibrid, en iyi şekilde izole edilen ve az enerjiyle ısıtılabilen tüm mekânlarda gün geçtikçe daha fazla kullanım alanı buluyor.

 

 

Isı enerjisini dış ortamdan emen, ardından sıcaklığını yükseltip iç ortama taşıyan ve bu işlem için elektrik kullanan sistem olan ısı pompaları, doğada mevcut olan ancak sıcaklığı düşük olduğu için kullanamadığımız enerjiyi kullanmamızı sağlıyor. Havadan suya ısı pompaları havanın içerisindeki doğal enerjiyi emerek onu daha soğuk hale getiriyor ve emdiği enerjiyi tesisattaki suyu kullanarak iç ortama getirip, sıcaklığı yükseltilmiş olarak veriyor.

Fosil yakıtlı kazanlara göre çok daha az enerji tüketen yüksek verimli ısı pompalarıyla 4 birimlik ısıtma elde etmek için 1 birimlik elektrik enerjisi kullanmak yeterli olabiliyor. Doğalgaz temin edilemeyen yerlerde de en ucuz ve temiz ısınmayı ısı pompaları sağlıyor. Konutlarda ve küçük ticari uygulamalarda en çok havadan suya ısı pompaları kullanılıyor. Ayrıca uygun mekân ısıtma elemanları kullanıldığında yazın ters çalıştırılıp soğutma da yapılabiliyor.

Buderus’un havadan suya ısı pompası Logatherm benzersiz özellikleriyle öne çıkıyor. İç ünite, dış ünite ve sıcak su boylerinden oluşan sistem, ısıtma için iç ünite olarak yerden ısıtma, radyatör veya fancoil cihazları, soğutma için ise sadece fancoil cihazları ile birlikte kullanılıyor.

Kumanda panelinin Türkçe olması ve çok kolay ayarlanabilmesi özelliğiyle pratik kullanım imkânı sağlayan sisteme istenirse oda sıcaklığına göre ayarlama yapan (opsiyonel) oda termostadı da bağlanabiliyor. Sıcak kullanım suyu ihtiyacını da çözen sistemde, ihtiyaca göre 200L veya 300L olmak üzere iki farklı hacimde sıcak su boyleri kullanılabiliyor.

Logatherm Comfort serisi, ısıtma, soğutma ve sıcak su konforunu bir arada sunuyor

 

Logatherm Comfort serisi, 8-11-14-16kW olmak üzere dört farklı kapasiteden oluşuyor. Sistem tesisat suyunu ısıtma modunda 55°C’ye kadar ısıtabilirken, soğutma modunda ise 5°C‘ye kadar soğutabiliyor. Isıtmada -20°C dış hava sıcaklığına, soğutmada ise +46°C’ye kadar sorunsuz çalışabiliyor.

Seride, su tesisatı tarafında gerekli olan tüm elemanlar (sirkülasyon pompası, kapalı genleşme tankı, pürjör, takviye ısıtıcı, filtre gibi) iç ünite içerisine dahil bulunuyor. İç ünite bileşenlerinin tümünün yoğuşmaya karşı kauçuk izolasyon malzemesiyle izole edilmesi sayesinde sistemin oldukça uzun ömürlü olduğu görülüyor.

Maksimum verim ve konfor için Logatherm Hibrid…

 

Başka ısıtma sistemi kullanan ve sistem verimini artırmak isteyen kullanıcılar için tasarlanan Logatherm Hibrid serisi, mevcut kazan ile eş zamanlı olarak çalışabiliyor. Isı pompasının yeterince verimli çalışamadığı dış hava sıcaklığının çok düşük olduğu durumlarda sıvı/gaz yakıt kazanı devreye giriyor. Logatherm kumanda paneli 220V on-off sinyal hattı üzerinden sıvı/gaz yakıt kazanını devreye alıyor veya kapatabiliyor.

Trendler

Exit mobile version