Etkinlikler

Bosch, lojistikte verimlilik için 9 milyon Avro yatırım yaptı

Yayın Tarihi:

on

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Bursa’da üç fabrikasının lojistik ihtiyaçlarını bir araya toplayan Malzeme Akış Merkezi (MAM) kurdu.

 

 Bosch Türkiye, yılda 35 milyon adet ürün ihraç ediyor. Bunun %90’ı Avrupa’ya geriye kalan %10’luk kısmı ise Amerika, Kore ve Japonya’ya yapılıyor. 30’dan fazla araç markası için dizel ve benzinli enjeksiyon sistemleri üreten Bursa fabrikası, dünyada üretilen beş dizel araçtan birinin enjektörünü sağlıyor.

 

 Bosch, yüksek üretim adetinden kaynaklanan sevkiyat  ihtiyaçlarını yeni kurduğu Malzeme Akış Merkezi (MAM) ile karşılarken aynı zamanda  üretim tesislerinde 10 bin m2  fazladan alan açmış oluyor.

 

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Bursa’da yer alan 3 fabrikasının artan üretim ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için toplamda 7 bin m2  alan üzerine Malzeme Akış Merkezi (MAM) kurdu. Bu yeni merkez ile Bosch, fabrikalarındaki lojistik çalışanlarını bir araya getirerek sinerji yaratmayı ve bu sinerjiyi kullanarak yaklaşık %20 oranında verimlilik sağlamayı amaçlıyor.

10 bin m2 fazladan üretim alanı

Fabrikalarındaki lojistik amaçlı depoları tek bir merkeze toplayan Bosch, böylelikle üretim tesislerinde de 10 bin m2 fazladan üretim alanı açmış oldu. Lojistik merkezinin faaliyete geçmesiyle üretim tesislerinden gelen talepler kesintisiz olarak yürütülen “Milkrun” seferleri ile karşılanıyor.

“%20 olarak hedeflediğimiz verimliliğin %10’luk kısmını şimdiden gerçekleştirmiş durumdayız”

Bosch Bursa Ticari Genel Müdürü Dieter Wohlfarth, konu ile ilgili olarak; “Lojistik merkezinin kurulması ve taşınma işleminin tamamlanmasıyla %20 olarak hedeflediğimiz verimliliğin %10’luk kısmını şimdiden gerçekleştirmiş durumdayız. Diğer bir hedefimiz ise, süreçlerimizi standartlaştırarak her çalışan arkadaşımızı hangi saatte, nerede ve ne kadar süre çalışacağını planlayarak depo içersinde düzenli ve sistematik bir akış yaratmak. Bunu gerçekleştirmek için standard çalışma modeli projelerimiz  devam ediyor” dedi.

Toplamda 9 milyon Avro’ya mal olan, 7 bin malan üzerine inşa edilen merkez 2.343 m2sundurma alanına sahip bulunuyor.  Tesiste, 3.500 paletlik yüksek raf ve 500 m2süpermarket alanı, 300 m2 bitmiş ürün alanı yer alıyor. Merkeze, günlük ortalama 250 palet direkt malzeme – 500 kalem indirekt malzeme girişi yapılıyor. Ayrıca haftada 6 gün, gün de 2 sefer olmak üzere, hergün ortalama 120 palet ve 2 tır sevk ediliyor. Günde 9 adet milkrun gümrük ve yerel yan sanayilerden giriş ve çıkış yapıyor. Bunun yansıra diğer Bosch fabrikalarına gün içinde toplam 48 farklı gidiş ve dönüş seferi olarak yapılıyor.

Trendler

Exit mobile version