Etkinlikler

Boru sektörü Pıpexpo Eurasıa 2013’de biraraya geldi

Yayın Tarihi:

on

 

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen PIPEXPO EURASIA 3. Boru, Pompa, Vana, Filtre Endüstrisi Fuarı sektör firmaları ve profesyonellerini buluşturdu.

 

 

PIPEXPO EURASIA 3. Boru, Pompa, Vana, Filtre Endüstrisi Fuarı, Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Ünal ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Yıldırım’ın konuşmalarıyla açıldı. Konuşmaların ardından Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Tuza’ya Boru Sektörü 2013 yılı TİMDER Özel Ödülü verildi.

İnşaat, yapı, proje taahhüt şirketleri, mühendislik, mimarlık, nalburiye, temizlik ve atık su taşıma sistem firmaları, yapı marketleri, yapı malzeme satıcıları, doğalgaz firmaları ile enerji üretim – dağıtım firmaları ve belediyelerin yanı sıra, tarımsal sulama birlikleri ile tarımsal üretimde faaliyet gösteren firma ve bireyler de fuara ziyaretçi olarak ilgi gösterdi.

Ülkemiz boru sektörünün dünyaya açılmasında farklı işbirlikleri yaratma konusunda iddialı olan PIPEXPO kapsamında, Bulgaristan, İran, Mısır, Rusya ve Yunanistan’dan gelen yurtdışı heyetlerin yanı sıra yurt çapında farklı illerden Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TUSKOOP), Sıhhi Tesisatçılar ve Doğal Gazcılar Odaları heyetleri fuarda katılımcı firmalar ile buluştular.

Ayrıca,  T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, katılımcı firma yetkilileri ile gerçekleştirdiği özel toplantıda “Sulamaya açılmış arazilerde etkin sulama yöntemleri kullanılması ve özel sektörün sürece dahil edilmesi”  konusunda bir sunum gerçekleştirdi ve sonrasında firma yetkililerinin sorularını cevapladı. Sn. Tekin toplantı sonrası fuar alanında firma stantlarına ziyaret gerçekleştirdi.

Fuar süresince düzenlenen etkinlikler kapsamında İstanbul Doğalgaz Sıhhi Tesisat Kalorifer Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın düzenlediği toplantılarda İGDAŞ ve TİMDER yöneticileri  ile sektör mensupları biraraya geldi.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Timder Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği işbirliği ile düzenlenen PIPEXPO EURASIA 2013, 3. Boru, Pompa, Vana, Filtre Endüstrisi Fuarı, başta inşaat sektörü olmak üzere tarım ve hayvancılık, enerji, makine, kimya, lojistik ve gıda üretim sektörlerinin en önemli yapı taşlarından biri olan boru sanayinin gelişimine paralel olarak sektöre yeni bir hareketlilik sağlayarak, ticari bir potansiyelin gelişmesine öncülük etmiştir.

Trendler

Exit mobile version