İklimlendirme

Baymak, 50. yaşını kutladı

Yayın Tarihi:

on

Baymak, 50. yaşını görkemli bir törenle kutladı. Çırağan Sarayı’nda yapılan kutlamada konuşan Baymak CEO’su Ender Çolak, 50 yılın verdiği güveni yeni dönemde müşteri deneyimine verdikleri önemle pekiştirerek Türkiye’nin yenilikçi markası olduklarını söyledi. “Yeni ürünlerle ürün gamımızı daha da genişletip bayilerimize 4 mevsim iş yapabilme imkânı sunmaya devam edeceğiz” diyen Çolak, “müşteri deneyimini odağımıza aldık, bütün kanallarımızı da bu doğrultuda şekillendirmeyi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı. Gecede Baymak’la 25 ve 50 yıldır çalışan bayiler plaketle ödüllendirilirken, ünlü ses sanatçısı Sertab Erener unutulmaz bir konser verdi.

1969 yılında termosifon, kat kaloriferi ve hidrofor üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve Türkiye’nin doğal gazla tanışmasının ardından 1990 yılında ilk kombisini satışa sunan Baymak, 50 yaşını geride bıraktı. Baymak “Altın Yılı”nı, bayileri, teknik servisleri, tedarikçileri, çalışanları ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla görkemli bir geceyle kutladı. Çırağan Sarayı’ndaki kutlama yemeğine Baymak CEO’su Ender Çolak ve BDR Thermea Group CEO’su Bertrand Schmitt ev sahipliği yaptı.
Baymak CEO’su Ender Çolak, bugün Baymak’ın dünya ısıtma soğutma sektörünün en önemli oyuncusu haline gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 50 yılın Türkiye’de kurulmuş bir sanayi şirketi açısından çok önemli bir zaman dilimi olduğunu belirten Çolak, “Bu süre zarfında her geçen yıl istikrarlı bir şekilde büyüdük, üretim kapasitemizi artırdık, ürün yelpazemizi genişlettik. Türkiye’nin kombi markası haline geldik. Bugün artık Türkiye’de akla Baymak denince kombi, kombi denince Baymak geliyor” dedi.

Odağımızda müşteri deneyimi var

Baymak’ın 2013 yılında sektöründe dünyanın en büyük oyuncularından biri olan BDR Thermea Group bünyesine katıldığını anımsatan Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü: “BDR Thermea Group’un şirketimize verdiği katkı sayesinde hizmet anlayışımızı yeniledik; müşteri yolculuğunda öncü olmak amacıyla bayilerimizle, tedarikçilerimizle, teknik servislerimizle çalışanlarımızla ve müşterilerimizle çok yakın ilişkiler kurduk. Biz büyürken onların da büyümesini ve çağa ayak uydurmasını sağlayacak yatırımlar yaptık.”
Çolak; Baymak’ın yenilenebilir enerji ve enerji dönüşümünde de sektöre öncülük ettiğini vurgulayarak; ürün portföylerinde yenilenebilir enerji kategorilerinde üretim; ihracat ve ithalat bulunduğu bilgisini hatırlatarak şunları belirtti:
“Gelecek bize çocuklarımızın yaşayabileceği bir dünya için temiz enerji kullanımını; yenilenebilir kaynak tüketimini işaret ediyor. Yenilenebilir enerji kullanımı için geçtiğimiz yıl dünyada 200 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı. Araştırmalar 10 yıl içinde Avrupa’da kombi ve kazan pazarının yüzde 30 oranında daralacağını; katı yakıtlı kazan pazarının da zaman içinde yok olacağı gösteriyor. Diğer yandan Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan projeksiyonda; 2060 yılına kadar dünyada kullanılan elektriğinin yarısından fazlasının güneş enerjisiyle üretileceği ve sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltacağı öngörülüyor.”

Trendler

Exit mobile version