Ölçüm Cihazları ve Göstergeler

Basınç ölçümünüzü Cerabar ve Deltabar ile geleceğe bağlayın

Yayın Tarihi:

on

Cihazların devreye alma ve bakım sırasında sistematik arızaları en aza indirmeye yardımcı olmak için çeşitli akıllı güvenlik özellikleriyle donatılması sayesinde kullanıcılar üretim proseslerinde artan güvenlikten yararlanır. Dahili Heartbeat Teknolojisi, kestirimci bakım için temel oluşturur ve cihaz fonksiyonelliğinin proses kesintisi olmadan doğrulanmasına olanak tanır. Ayrıca proses anomalilerinin tanımlanmasını destekler ve operasyon verimliliğini garanti etmek için ilave proses bilgileri sağlar. Bluetooth arayüzü sayesinde, basınç transmiterlerinin kullanımları kolaydır ve güvenlik açısından kritik sistemlerde bakımları verimlidir. Endress+Hauser’in tesis kullanılabilirliğini artıran akıllı güvenlik yaklaşımı takip edilerek, yüksek güvenlik seviyesi ile gelişmiş üretkenlik birleştirilmiştir. 

Son yıllarda endüstrilerde, güvenlik tabanlı kritik sistemlerin oranı ve karmaşık kanıt testlerinin sayısı önemli ölçüde arttı. Ancak bu alanlardaki daha yüksek bakım gereksinimleri, tesis kullanılabilirliğinin önünde engel oluşturmamalıdır. Verimli işletme konseptleri; cihaz konfigürasyonundaki sistematik hataları önler, tesisin yüksek güvenlik seviyesini korur ve aynı zamanda bakım maliyetlerini düşürür. Bu, hem devreye alma hem de saha servisi için geçerlidir.

Güvenli tasarım

Yeni basınç enstrümantasyon ailesi; devreye alma, SIL parametre kurulumu ve SIL kanıt testi için kılavuzlu adımlar sunar. Sihirbaz olarak adlandırılan bu kılavuzlar, kullanıcıyı test prosedürü boyunca adım adım yönlendirir. Test tamamlandığında, otomatik olarak bir rapor oluşturulur ve bu rapor, Bluetooth arayüzü ve Endress+Hauser SmartBlue uygulaması üzerinden veya DTM tabanlı konfigürasyon araçları aracılığıyla indirilip görselleştirilebilir. Sistematik hataları en aza indirmek için geliştirilen bir diğer özellik de otomatik olarak oluşturulan Sağlama Toplamı Parametresi’dir (CRC). CRC, güvenlikle ilgili tüm parametrelerin ayarlarından türetilir ve protokole kaydedilir. Yalnızca bir parametre değiştirildiğinde bile sağlama toplamı değişir ve bu sayede denetim süreci hızlanır. 

Arkadan aydınlatmalı renkli ekran, bir bakışta güvenlik sağlar. Proseste bir anomali veya arıza olduğunda, ekran rengi yeşilden kırmızıya döner ve alarm durumu 10 m’ye kadar mesafeden görülebilir. Yeni ürün aileleri IEC 61508’e uygun olarak geliştirilmiştir. Bu, SIL2 uygulamalarında doğrudan kullanımı mümkün kılar. SIL3 uygulamalarında cihazlar homojen yedekli olarak kullanılabilir.

IIoT potansiyelinizi açığa çıkarın

NAMUR tarafından oluşturulan “Proses-Sensörler 4.0” yol haritası, dijital proses sensörleri için üç ana kriter belirtir: Kablosuz haberleşme, sensör hata teşhisi ve sensör ve proses ile ilgili bilgilerin sağlanması. Opsiyonel olarak sunulan Bluetooth ve Heartbeat Teknolojisi fonksiyonlarıyla yeni Cerabar ve Deltabar ürün grupları bu kriterleri karşılar.

Örneğin Heartbeat Teknolojisi, bakım personelini ölçüm noktalarının doğrulanmasında destekler. Bu, Bluetooth bağlantısı üzerinden SmartBlue uygulamasında tek bir tuşa dokunarak yapılabilir. Doğrulama, proses kesintisi olmadan, üç dakikadan az bir sürede gerçekleştirilebilir. Tüm testler hakkında ayrıntılı bilgi sağlayan bir doğrulama protokolü otomatik olarak oluşturulur. Bunun temeli, basınç transmiterlerindeki sürekli kendi kendine hata teşhisi fonksiyonudur. Sonuçta, yüzde 95’in üzerinde bir hata teşhisi kapsamına ulaşılır. Bu bilgiler ile ölçüm cihazlarının sistem revizyonlarını ve bakım çalışmalarını önceden planlamak ve duruş sürelerini azaltmak mümkündür. Bu, bakım proseslerini önemli ölçüde basitleştirir. 

Heartbeat Teknolojisi ayrıca, prosese ilişkin veriye dayalı bilgiler aracılığıyla kullanıcılara üretimlerini optimize etmek için ihtiyaç duydukları kapsamı sunar. Ölçüm cihazlarının durumu ve prosesle ilgili şeffaflık sağlar. Ancak Heartbeat Teknolojisi daha fazlasını da yapabilir. Prosesteki düzensizlikleri; örneğin, devre direncindeki kablo arızasına işaret eden sapmaları tespit eder. Örneğin kristalleşme sonucu tıkanan kılcal borular, fark basınç transmiterleri tarafından algılanır. Bu veriler, kestirimci bakım için temel sağlar.

Kolay operasyon üretkenliği artırır

Endress+Hauser, kullanım kolaylığına yönelik artan talepleri karşılamak için yeni Cerabar ve Deltabar basınç ölçüm ürünlerini basitleştirdi. Bu yaklaşımın yansıması, basınç sensörünün SmartBlue uygulaması üzerinden, devreye alma için kılavuzlu adımları da içeren sezgisel operasyonunda görülür. Bu, 25 m’ye kadar mesafeler arasında köprü kuran ek bir Bluetooth arayüzü ile mümkün hale getirilmiştir. Böylece, prosese yalnızca 4-20 mA arayüzü üzerinden entegre edilmiş olsalar bile, ulaşılması zor veya tehlikeli alanlardaki ölçüm noktalarının bakımı kolaylaşır. Ayrıca, sihirbazlar DTM ve EDD tabanlı araçlarla da kullanılabilir. Personelin muhafazayı açması veya kablo bağlaması gerekmez. Basınç transmiterinden gelen gerçek zamanlı veriler her zaman erişilebilirdir. Bluetooth bağlantısı, endüstriyel uygulamalarda artan güvenlik gereksinimlerini karşılayan özel bir protokole sahiptir. Fraunhofer Enstitüsü AISEC, arayüzü koruma seviyesi açısından test etmiş ve protokol ile algoritmayı “yüksek” olarak derecelendirmiştir.

Bir bakışta avantajlar

Güvenli tasarım

  • Sanal sihirbazlar, SIL kilidi ve kanıt testi boyunca kılavuzluk eder ve böylece işletim hatalarını önler.
  • Güvenli Tasarım: IEC 61508’e uygun olarak geliştirildi.
  • Sağlama Toplamı Parametresi (CRC), güvenlik parametrelerinin değiştirilmediğini garanti eder.
  • Hata durumunda ekranın arka aydınlatması yeşilden kırmızıya döner.

IIoT potansiyelinizi açığa çıkarın

  • Heartbeat Teknolojisi sayesinde cihazların proses kesintisi olmadan doğrulanması.
  • Heartbeat İzleme, proses düzensizliklerini ve kılcal boru tıkanıklıklarını tespit edebilir.
  • Heartbeat Teknolojisi akıllı hata teşhisi fonksiyonları sağlar.

Kolay operasyon üretkenliği artırır

  • Endress+Hauser SmartBlue uygulaması ve Bluetooth arayüzü üzerinden sezgisel operasyon.
  • Sihirbazlar devreye almayı önemli ölçüde basitleştirir.
  • HistoROM parametrelerin güvenli ve kolay bir şekilde aktarılmasını sağlar.
  • Cihaz, programlama tuşları ile kapağı açılmadan çalıştırılabilir.

Cerabar ve Deltabar – Sıvıların ve gazların yüksek hassasiyetli ölçümü için akıllı basınç transmiteri.

Daha fazla bilgi için lütfen tr.endress.com adresini ziyaret edin.

Trendler

Exit mobile version