Aktüatör

Elle kumanda edilen vanalar için akıllı son konum izleme

Yayın Tarihi:

on

AUMA, şirketin GS.3 yarı dönüşlü dişli kutularına monte edilebilen vana son konumlarının sinyalizasyonu için yeni bir sensör sistemi sunmaktadır. Yeni çözüm, tesis operatörlerinin manuel olarak işletilen vanaların pozisyonunu izlemelerine ve böylece tesislerdeki tüm vanalardan önemli vana konum bilgilerini toplamalarını sağlamaktadır. Yeni sensör sistemi, akıllı saha cihazlarından veri toplarken ve işlerken proses otomasyonunda artan sayıda Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) uygulamasının çekirdeğini oluştururken vanalar için veri eklemektedir.

Sensör sistemi ayrıca, aktüatörün fonksiyonelliğine ek olarak vana son konum geri bildirimi, elektrikli vana aktüatörleri ile birlikte de kullanılabilmektedir. AUMA’nın yeni sensör sisteminde, 90° kısmi dönüşlü vanalar için son konumun uzaktan izlenmesini sağlayan endüktif sensör elemanları kullanılmaktadır. Mekanik sınırlama anahtarlarının aksine, AUMA’nın elektronik sensör sistemi aşınmaya maruz kalmamaktadır. Yüksek anahtarlama doğruluğunu sağlamlıkla birleştirmektedir.

Entegre sensör sistemi ile GS.3 dişli kutuları sipariş edilebilmektedir. Modüler tasarımı sayesinde, sensör sistemi sahadaki mevcut GS.3 dişli kutularına da kolayca uyarlanabilmektedir. Sensör sisteminin iki versiyonu mevcut olup, düşük maliyetli temel versiyon ve gelişmiş IP69K koruması sunan alüminyum gövdeli tam sızdırmaz premium versiyonu bulunmaktadır. Premium versiyon özellikle dış mekânda kurulum için uygundur. Her iki versiyon da potansiyel olarak patlayıcı ortamlarda kullanım için ATEX onayına sahiptir.

Trendler

Exit mobile version