Eğitim

Atlas Copco’dan gıda güvenliği için önemli adım

Yayın Tarihi:

on

 

 

Atlas Copco, Antwerp, Belçika’daki üretim tesisi için ISO 22000 – Gıda Güvenlik Sistemi Sertifikasını aldı.

 

Atlas Copco, en güncel teknolojiye sahip yağsız kompresör, blower ve hava şartlandırma ürünlerini ürettiği Antwerp, Belçika’daki üretim tesisi ile Lloyds Register’dan ISO 22000 sertifikası alan ilk kompresör üreticisi oldu.

 

ISO 22000; gıda zincirinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketilmesi sırasında güvenli olması ile ilgili tehlikeleri kontrol etme becerisini gösteren bir gıda güvenliği yönetim sistemidir.

 

Günümüzde nüfus artışı ve yüksek kaliteli gıdaya olan ihtiyacın gittikçe daha önemli hale gelmesiyle gıda standartlarının düzenlenmesi önem kazanıyor. Basınçlı havanın son ürüne temas eden ve hatta ürünün etkin bir parçasını oluşturan birçok uygulamada kullanılması nedeniyle Atlas Copco gıda sektörü için son derece değerli olan bu sertifika için başvuru yaptı. Atlas Copco aldığı sertifika ile ölçülebilir ISO standardı sayesinde müşterilerin ürün ve prosesleri için güvenilir bir basınçlı hava üretiicisi olduğunu ortaya koydu.

 

 

Yağsız Hava Bölümü Başkanı Chris Lybaert, “yoğun geçen atölye çalışmaları ve Lloyd’s Register’ın kapsamlı bir şekilde yürüttüğü denetimlerden sonra Atlas Copco’nun yağsız kompresörleri ile gıda sektöründeki en yüksek standartları karşılamaya hazır olduğunu gösterebildik.

 

Kompresör, blower ve kurutucuların tasarım ve üretiminde en yüksek kaliteli gıda şirketlerinin kullandığı HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) ve prosedürleri uygulandı. Atlas Copco olarak müşterilerimizin sürdürülebilir verimliliğine odaklanıyoruz ve paydaşlarımız için artı değer oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Atlas Copco

Trendler

Exit mobile version