Etkinlikler

Atık su arıtma teknolojileri ENTECH 2021’de bir araya geliyor

Yayın Tarihi:

on

Çevre teknolojileri, geri dönüşüm, arıtma ve sıfır atık alanında en önemli ticaret platformu olan ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm, Arıtma ve Sıfır Atık Fuarı, 3-5 Haziran 2021 tarihleri arasında organize edilecek.

Gün geçtikçe hızlı bir şekilde kirlenmekte olan suyun, evsel veya endüstriyel amaçlarla kullanıldıktan sonra ıslah edilmesi yani atık su arıtma işlemi, özellikle son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin yakından takip ettiği en önemli konulardan biri oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), OSBÜK – Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve STK’ların destekleriyle gerçekleşecek olan Entech kamu ve özel sektör kuruluşlarının satın alma yetkilileri ve alım heyetlerini ağırlayacak.

Global ticaretin kalbinde büyük buluşma

Global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi, Türk fuarcılık sektörünün en prestijli çevre teknolojileri, geri dönüşüm ve sıfır atık fuarı ENTECH’e ev sahipliği yapacak. CNR Holding tarafından hayata geçirilecek olan fuar, 3-5 Haziran 2021 tarihleri arasında, sektörün en önemli temsilcilerini misafir edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, İSKİ ve KOSGEB tarafından da desteklenen fuarda, katı atık, su ve atık su teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji ve teknolojileri, kentsel çevre temizlik araçları sektöründe faaliyet gösteren firmalar ürün sergileyecek.

ENTECH’ten sıfır atık uygulamalarına tam destek

Çevre Kanunu değişikliği kapsamında, Ocak 2021 itibari ile “Zorunlu Depozito” uygulamasına geçilmesi geri kazanım sektörünün mevcut yapısını kökten değiştirecek uygulamaları da beraberinde getiriyor. Depozito uygulaması kapsamında satış noktalarının uygulamaya katılması da yasal zorunluluk haline getirildi. Zorunlu depozito uygulamasının yürütülmesi için Sıfır Atık Vakfı’nın kurulması öngörülüyor. Bu hususta “Sıfır Atık Vakfı Kanun Teklifi” hazırlandı ve sisteme ilişkin tüm kurallar ve uygulamalar bu kanun ile belirlenecek. Türkiye’de halihazırda kişi başına yıllık ortalama 279 adet içecek ambalajı tüketiliyor. Yıllık toplam tüketim miktarı ise 24 milyar adet.

Sıfır Atık projesinde halihazırda %13 olan geri dönüşüm oranını 2023 yılında %35’e çıkaracaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum bu sayede 100 bin kişiye istihdam sağlanırken, yıllık 20 milyar TL tasarruf sağlanacağını söyledi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, İSKİ ve KOSGEB destekleri ile çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında, Avrasya’nın en büyük fuarı ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı, 3-5 Haziran 2021 tarihleri arasında en çevreci fuar merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde Sıfır Atık Forumu ile eş zamanlı organize edilecek.

Trendler

Exit mobile version