Vanalar

Asteknik Vana yüzde 100 yerli üretimi ile örnek teşkil ediyor

Yayın Tarihi:

on

1985’den bu yana 29 yıllık tecrübesi ile Türk vana sektörüne hizmet veren Asteknik Vana, yüzde 100 yerli üretimi ile de örnek teşkil ediyor. Baraj HES Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Asteknik Vana Dış Ticaret Müdürü Elif Akdemir ile Pompa Vana ve Sistemleri dergisine özel bir röportaj gerçekleştirdik.

İlk olarak Elif Hanım, Asteknik Vana’yı tanıyabilir miyiz?

Asteknik Vana, 1985 yılından beri Asteknik markalı kelebek vanaların üretimiyle vana üretim sektörüne hizmet vermektedir. Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesinde 13000 m2 kapalı alanda sektöre hizmet vermekteyiz.

Firmanızın vizyonu ve misyonu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamız müşterilerinden gelen taleplerle sürekli olarak kendini yenileyebilen ve AR-GE çalışmalarına önem veren bir firma. Müşteriden gelen taleplerle, esnek üretim sistemiyle ürün portföyümüzü genişletmekteyiz. O yüzden müşteri bizim için hem üretimin öncesinde hem de üretim sonrasında çok önemlidir.

Asteknik Vana olarak, Türkiye’nin dünya kelebek vana pazarında iyi bir yer edinmesine katkıda bulunan, kaliteli üretimi uygun fiyatla birleştiren,  altyapı ve tesisat sektörüne yeni ürünler kazandırarak, ülke için istihdam yaratan yenilikçi ve kârlı bir kuruluşuz.

Firma olarak vizyonumuz ise suyun yönlendirildiği her projede ilk akla gelen dünyaca tanınmış bir marka olmak, kelebek vana üretiminde en iyiler arasına girmiş, tedarikçiler tarafından takdir ve tercih edilen, çalışanlarını mutlu etmiş ve çalışmak isteyenlerin tercihi haline gelmiş bir firma olmak.

Bu bağlamda firma politikanız hakkında neler söylersiniz?

Genel olarak AR-GE çalışmaları ve kalite bizim için ön plandadır. Araştırma geliştirme çalışmalarına gereken önemi vererek, çalışanlarımıza gerekli eğitimleri vererek sürekli gelişimi sağlamak başlıca politikalarımız arasında yer alıyor. Bununla birlikte diğer politika anlayışlarımız; ürünlerimizin nitelik ve niceliğini artırarak, dünya pazarlarında marka tanıtım ve pazarlanmasını sağlamak, satış miktarlarını artırarak, yeni pazarlar bulmak.

Firmanızın çevre ve iş güvenliği politikasından da bahsedebilir misiniz?

Bu konuda da herhangi bir talep olmamasına rağmen ISO 14001 VE ISO 18001 belgelerimizi aldık. Firmamızda bu konuya özellikle önem verilmektedir. Bu konuyla ilgili personelimize sürekli eğitim vermekteyiz. Bunun dışında dışardan danışman firmalarla bu konudaki eksiklerimizi tamamlamaktayız. Asteknik Vana olarak vana üretim faaliyetlerimizi çevreye ve sağlığa duyarlı, doğadaki dengeyi, çevremizi ve sağlığımızı koruyacak,  sürekliliğini sağlayacak biçimde sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Firmanızın ürün gamında yer alan ürünler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Asteknik Vana, ana ürün olarak kelebek vananın yanı sıra çekvalf, demontaj parçası, bıçaklı vana, iğne vana ve elastomer conta üretimi yapmaktadır.

Hangi sektörlere ne tür hizmetler sunuyorsunuz?

Akışkanın olduğu tüm uygulamalara hizmet veriyoruz. Bunu açmak gerekirse, temiz su, pis su, arıtma, tarımsal sulama, barajlar ve hidro elektrik santraller, deniz suyu uygulamaları, petro kimya, çevre, enerji sektörü, gaz dağıtım hizmetleri bizim ürünlerimiz kullanıldığı sektörlerdir.

Özellikle gaz dağıtım sistemlerinde hangi ürünleriniz kullanılıyor?

Gaz dağıtım sistemlerinde özellikle Almanya’dan doğalgaz sistemleri için onaylı bir ürünümüz var. Bu ürün aynı zamanda İGDAŞ’ın gaz dağıtım sistemlerinde de yoğun olarak kullanılıyor. Bu sistemler için kelebek vanalarımız bulunmaktadır.

Bunun dışında enerji santralleri ve petro kimya tesislerinde hangi ürünleriniz tercih ediliyor?

Enerji santralleri için hidrolik kontrollü, karşı ağırlıklı kelebek vanalarımız mevcut. Enerji santrallerinde soğutma suyunun denizden alındığı durumlarda özel malzeme kombinasyonlarıyla müşterimize hizmet vermekteyiz. Ürün yelpazemiz en küçükten, yani  DN 25’ten DN 3000’ne kadar uzandığı için enerji santrallerindeki büyük ölçekli vanalarında hizmetini vermekteyiz.

 

Ürünlerinizin avantajları nelerdir? Müşteriler neden sizi tercih etmeliler?

Biz sonuçta bu ürünlerin üreticisi olduğumuz için ürünlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Aynı zamanda ürettiğimiz bu ürün Almanya’dan onaylı olduğu için doğalgazda firmalar ürünlerimizi rahatlıkla tercih etmektedirler.

Asteknik Vana olarak yüzde 100 yerli üretim yapıyorsunuz değil mi?

Evet, Asteknik Vana olarak yüzde 100 yerli üretim yapıyoruz. Ürünlerin dizaynından AR-GE çalışmalarına kadar her şeyini biz yapıyoruz. Bunun haricinde malzeme teminini olarak Türkiye’deki üretici firmalarla çalışıyoruz. Daha sonraki boya, montaj, test aşamaları bizim fabrikamızda yapılmaktadır.

Müşterilerinize sağladığınız hizmetler nelerdir?

Üretimin en başından en sonuna kadar ürünümüzün arkasındayız. Yedek parça konusunda 10-15 sene geçse de müşteriye yedek parça konusunda bir garantimiz var. Onun haricinde dizayn aşamasında müşteriyi yönlendirme adına karşılıklı görüşmeler yapıyoruz. Ürünle ilgili servis isteği olduğunda, müşterimize yerinde ya da kendi fabrikamızda böyle bir hizmet sunabiliyoruz.

Gelecek plan ve hedefleriniz nelerdir?

2014 yılında satışlarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Buna yönelik olarak da yurt içinde ve yurt dışında katıldığımız ve katılacağımız birçok fuar var. Aynı zamanda Türkiye de alt yapı sektörü çok gelişmekte olduğu için bu sektöre yönelik birçok projeyi de takip etmekteyiz. 2014 için beklentilerimiz olumlu yönde.

Katılımcısı olduğunuz Baraj HES Fuarı hakkında neler söylersiniz?

Bu fuar ilk olmasına rağmen biz firma olarak baraj ve HES sektörünün önünün açık olduğunu düşünerek bu fuara katılmayı tercih ettik. Bence başarılı da bir fuar oldu. İlerisi içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yıl bu fuar dışında yurt içinde ICCI 2014 ”Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı” ve SODEX Fuarına katılacağız.

Trendler

Exit mobile version