Vanalar

Aşırı basınçlı pompalamayı önleyen koruma valfler

Yayın Tarihi:

on

Endüstri lideri bir Anaerobik Arıtma (AD) mühendislik şirketi, atık su uygulamalarında AKO esnek vanalarını kullanıyor. 50 kWe’den enerji bitkileri de dahil olmak üzere ham madde kullanan büyük ölçekli tesislere kadar 30’dan fazla anaerobik arıtma tesisi inşa eden ve bakımını yapan şirket, çiftlik bulamaçları ile gıda ve endüstriyel atık sahalarında yıllarca çalıştıktan sonra tesis tasarımı, ekipman imalatı, kurulumu ve ‘işletme-bakım’ konusunda kapsamlı deneyime sahip. İlk olarak bir atık su arıtma tesisi sahasında pinç vanalarını fark eden şirketin sahadaki mühendislerden bazıları, bu vanaların ne kadar iyi performans sergilediklerini gördükten sonra kendi endüstriyel tesislerine de tanıtıyor ve şirket, yenilenebilir enerji ve atık su arıtma uygulamalarında 10 yıldır pinç vanaları kullanıyor.

Atık su tesisindeki AKO vanaları

Esnek vana ile kolayca taşınan agresif atık su

Bu özel uygulamada kullanılan AKO esnek vanalar, atık suyu dahili kauçuk körük/manşondan geçirir. Atık su karışımı 40 santigrat derecedir ve boru hatlarından 2 BAR basınçta geçer. Esnek valf, pompanın çıkışına takılır ve normalde kapalı konumda tutulur. Esnek valfin içindeki kauçuk manşon %100 sızdırmaz contaya sahiptir ve bükülmeyi önlemek için her seferinde aynı konumda açılır/kapanır. Bu tesis, atık suyu sürekli olarak sitenin çevresine 7/24 pompalar. Atık su, kum parçaları ve ara sıra agresif bulamaç akışkanları içerir. Bunların tümü, esnek vananın içindeki doğal kauçuk manşon ile sorunsuz bir şekilde işlenir.

Pompayı aşırı basınçtan koruyan AKO valfi

Basınç tahliyesinde esnek vanalar

Esnek vanalarda, özel bir basınç tahliye sistemi olan vana gövdesinin nipeline monte edilmiş bir schrader vanası, basınç göstergesi ve manifold bloğu bulunur. Esnek vanalar atık suyu geri tutar ve aşağı yönde tıkanıklık varsa; pompa basıncı yükselirse pompanın basıncını tahliye etmek için esnek vana kanal içinde atık su tarafından itilir. Tıkanıklık giderildikten sonra kanal basıncı normal çalışma basıncına döner ve valf ayarlanan basınca geri döner.

Bu uygulamada kullanılan pinç vanası – VF150.03X.31.30LA artı AKO’nun basınç tahliye sistemi grubu

Pinç vanasını kapatmak için kullanılan hava miktarı her gün sahada kontrol edilir ve gerektiğinde tamamlanır. Şirketin AKO basınç tahliye pinç vanası ürünlerinden genel olarak memnuniyeti çok iyi ve yeni projelerle gelecek için çok fazla potansiyel var.

Trendler

Exit mobile version