Genel

Artan enerji ve maliyet verimliliği

Yayın Tarihi:

on

Kaeser, blower ürün portföyünü BBC ve FBC serisi ile tamamlıyor. Bu kompakt döner üfleyiciler, kapsamlı sistem izleme ve iletişim için entegre ana güç kaynağı ekipmanı ve kanıtlanmış Sigma Control 2 kontrolörü ile bağlanmaya hazırlar. Kaeser’in yüksek verimli, enerji tasarruflu döner Blower serisi artık 1000 mbar’a kadar gösterge basıncını ve 500 mbar vakumda 2 ila 72 m³/dak hava dağıtımını kapsıyor. Bu blowerlar için temel uygulamalar arasında pnömatik taşıma yer alıyor.

‘Bağlantıya hazır’ olması, ünitelerin tüm sensörler, kontroller ve yıldız-üçgen starter veya değişken hızlı sürücü seçenekleriyle eksiksiz olarak tedarik edildiği anlamına geliyor. Komple sistem paketleri CE ve EMC sertifikalarına sahipler, bu da planlama, kurulum, sertifikasyon, dokümantasyon ve çalıştırma söz konusu olduğunda operatör ve sistem sağlayıcı için daha az iş anlamına geliyor. Çünkü makineler ve elektrikler fabrikada önceden konfigüre ediliyor ve ayarları hazır yapılıyor. Döner blowerlar daha da entegre bir zekaya sahipler: Son derece etkili geniş bant ses ve titreşim sönümleme, makine ve boru tesisatında sessiz çalışmayı her zaman sağlıyor. Kanıtlanmış Omega profil rotorlarına sahip blower bloğu, operasyonel güvenilirliği ve çalışma süresini önemli ölçüde artırırken, uyarlanabilen sıkıştırma enerji tüketimini azaltıyor. Bu da uzun yatak ömründe bakım maliyetlerini en aza indiriyor.

Ayrıca, bileşen yerleşiminin yerden tasarruf sağlamasıyla ayak izi kompakt hale gelirken; blowerlar, tüm servis işlerinin ünitenin ön tarafından yapılmasına imkan verecek şekilde tasarlandığından, yıldız-delta donanımlı modellerde birden fazla blowerı yan yana monte etmek mümkün hale geliyor. Normalde harici olarak monte edilecek olan kontrol valfleri ve egzoz susturucuları gibi bileşenler bütünleşik olarak geliyor.

Dahili Sigma Control 2 kontrolörü, uzaktan hız kontrolü veya basınç kontrolünde olduğu gibi fan modu seçimini de sadece bir düğmeye basarak hızlı ve kolay hale getiriyor. Güvenilir fan performansı için ilgili performans parametreleri sensörler tarafından izleniyor ve buna göre uyarı veya arıza sinyalleri otomatik olarak oluşturuluyor. Veri yolu üzerinden isteğe bağlı iletişim (birden fazla veri yolu sistemi bağlanabiliyor), çalışma durumunun okunmasına ve makinenin uzaktan kontrol edilmesine olanak tanıyor.

İşletme maliyetleri sadece istasyon içindeki bileşenlerin ayrı ayrı verimliliğine ve güvenilirliğine bağlı değildir. Gerçek basınç ve hava talebi, uygun şekilde eşleşen blowerların ve tahrik sistemlerinin seçimi ve sıralama kontrolünün uyarlanması gibi çeşitli diğer faktörler önemli bir rol oynar. Hava Talep Analizinin (ADA) paha biçilmez olduğu yer burasıdır: Bu tür ayrıntılı analizlerin yardımıyla, basınçlı hava talebinin zaman içinde nasıl değiştiğini, bir blower istasyonun ne kadar verimli çalıştığını, kullanılabilirlik ve verimliliğin ne ölçüde sağlanabileceğini belirlemek mümkündür. ‘Kaeser Enerji Tasarruf Sistemi’ (KESS) bir diğer güçlü optimizasyon aracıdır. Bu özel planlama yazılımı, farklı sistem varyantlarının simüle edilmesini ve birbirleriyle karşılaştırılmasını, bunların ilgili potansiyel tasarruflarının hesaplanmasını sağlar. Gelecekteki servis ve bakım maliyetlerinin şeffaflığı, blowerların ve istasyonların bir bütün olarak toplam yaşam döngüsü maliyetleri göz önüne alındığında da önem taşır.

Planlamacılar ve operatörler Kaeser’i seçerek, yalnızca Kaeser’in en yeni nesil blowerlarının sunduğu tüm avantajlardan faydalanmakla kalmaz, aynı zamanda şirketin sistem planlama ve optimizasyon konusundaki onlarca yıllık deneyiminden de faydalanır. Sonuç olarak, gelişmiş sistem verimliliği ve maksimum güvenilirliğin kazanımlarını ellerinde tutarlar.

Trendler

Exit mobile version