Dernekler ve İlgili Kurumlar

ARMATÜR Derneği, İSKİ tarafından düzenlenen 3. Su Verimliliği Çalıştayı’na katıldı

Yayın Tarihi:

on

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) tarafından 1 Nisan 2021 tarihinde suyun verimli kullanımı ve su tasarrufu yöntemleri konusunda sektörel sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınması amacıyla bir çalıştay düzenlendi.

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı koordinesinde kurulan “Suyun Verimli Kullanımı ve Su Tasarrufu Yöntemleri Çalışma Kurulu” tarafından başlatılan çalıştaylar dizisinin devamı niteliğinde olan 3. Su Verimliliği Çalıştayı’nın ilki üretici firmalar ile ikincisi ise belediyeler ve TOKİ, KİPTAŞ gibi paydaşlar ile yapılmıştı.

1 Nisan 2021 tarihinde 14:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşen ve sivil toplum paydaşlarını bir araya getiren üçüncü çalıştay, İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan açılış konuşma ve sunumları ile başladı.

Açılış programı çerçevesinde Abone Hizmetleri ve Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Cafer SEZGİN’in konuşmasını takiben, kullanılmış suların geri kazanımını ve Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’ni tanıtan animasyon filmlerinin gösterimi ile devam etti. Bunu takiben Ümraniye Şube Müdürü Sayın Battal KAMİLOĞLU tarafından yapılan sunum sonrasında kısa bir çay kahve arası verildi. Ara sonrasında sonra katılımcılar iki karma sınıfa ayrılarak çalışmaya başladılar.

Çalıştay’da özellikle son yıllarda bariz bir şekilde tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişiklikleri ve kuraklığa vurgu yapılarak su tasarrufunun öneminin altı çizildi ve yağmur hasadından elde edilen suların değerlendirilmesi; gri suların arıtılarak yeşil alan sulamasında, süs havuzlarında, karayollarının temizliği, yangın söndürme, rezervuar sistemleri ve benzeri uygun alanlarda kullanımı; şehir hayatında su sarnıçları ve depoları ile ilgili yeni düzenlemeler; takip edilmesi gereken yeni uluslararası oluşumlar ve standardizasyon çalışmaları gibi birçok konuda görüşüldü.

Çalıştay’a ARMATÜR Derneği’ni temsilen Genel Sekreter Gamze TAŞPOLAT ALTINYAY ile üye firmalardan KAYALAR ARMATÜR A.Ş. AR-GE Müdürü Ekrem ÇAKIR, GÜL Pres Döküm San. A.Ş. Kalite Kontrol Müdürü İsmail ARSLAN ve ŞENSOYLAR KLAPE Tes. Malz. San. Tic. Ltd. Şti. AR-GE Yöneticisi Alperen ÖNAL tarafından katılım sağlandı.

Çalıştay çıktılarının İSKİ tarafından derlenerek katılımcılar ile paylaşılması ve süreçleri iyileştirme konusunda kullanımı öngörülüyor.

Trendler

Exit mobile version