Vanalar

Ari Armaturen Temptrol – kendinden işletimli sıcaklık kontrolörü

Yayın Tarihi:

on

TEMPTROL harici (Elektrik, hava, vb.) bir güç kaynağı olmadan çalışan kendinden işletimli bir sıcaklık kontrolörüdür. Termal kapama vanası sıcaklık artışıyla kapatır. Termal açma vanası sıcaklık artışıyla açar. Termal karıştırıcı tip üç yollu vana, artan sıcaklıkla B girişini kısar veya kapatır. Dağıtıcı tip üç yollu vana, artan sıcaklıkla B çıkışını kısar veya kapatır.

Tasarım olarak basınç denge körüklü 2-yollu veya 3-yollu vana normalde maks. 150°C’ye kadar, soğutma parçası ile maks. 300°C çalışma sıcaklığına kadar kullanılabilir. DN 15 ile DN100 arası flanşlı, 1/2” ile 2” arası dişli bağlantılı olarak PN16, 25, 40 basınç sınıfında EN-JL 1040, EN-JS 1049, 1.0619+N, 1.4408, pirinç gövde malzemesi ve paslanmaz çelik 1.4541 iç aksam malzeme seçenekleriyle sunulmaktadır. Ayar noktası tertibatı kendiliğinden kalkarak bu durumu gösterir. Tip onayları; DIN EN 14597 (DIN3440 yerine) TÜV-Rheinland, DIN CERTCO, Germanischer Lloyd.

Kontrolör Fonksiyonu

ARI-Sıcaklık Kontrolürü (TEMPTROL) termal genleşme esasına göre çalışır. Kendinden işletimlidir ve çalışmak için ekstra enerjiye ihtiyaç duymaz. Kapiler ve sensör sistemi içindeki akışkan hacminde sıcaklık hareketi ile değişiklikler meydana gelir. Bu vana mili üzerindeki aktüatör ile hareketin oluşumu anlamına gelir.
Termal kontrolör ve dedektör kontrol sıcaklığı aralığı -20 – 50°C / 0 – 70°C / 30 – 100°C / 60 – 130 °C / 130 – 200°C isteğe göre belirlenebilir. TEMPTROL’ün oransal çalışması isteniyorsa ürüne ait veri sayfasında bulunan tablolara göre uygun kontrolör boyutu tayin edilebilir. Oransal aralık, sensör sıcaklığındaki değişimde vananın tamamen açıktan tamamen kapalıya ne kadar hareket edeceğini belirler.
Yüksek sıcaklık koruması: Artan sensör sıcaklığıyla vananın zarar görmesini engeller ve vanayı kapatır. Ayar noktası tertibatı kendiliğinden kalkarak bu durumu gösterir. Sensör sıvısının ek hacmi elde edilir. Sıcaktan soğuğa hızlı ayar değeri değişimine karşı koruma sağlar. Termal dedektörün tanımı; bir termal dedektör ancak aletlerle ayarlanabilen bir termal kontrolördür.

Trendler

Exit mobile version