Sektör Haberleri

Anadolu Flygt’ı satın alan Xylem, Türkiye’deki faaliyetlerini bir üst seviyeye taşıyor

Yayın Tarihi:

on

Su ile ilgili kritik sorunlara yenilikçi çözümler geliştirerek müşterilerinin su ve kaynak yönetimlerini optimize etmeyi sağlayan Xylem, Türkiye’nin önde gelen pompa ve su arıtma sistemleri şirketi Anadolu Flygt’ı satın aldı. 2020 yılında 5 milyar dolara yakın gelir elde eden Xylem, Türkiye ve Orta Doğu’daki faaliyetlerini genişletiyor.

Küresel pazarın lider su teknolojileri üreticisi olarak anılan Xylem, pompa ve su arıtma sistemleri şirketi Anadolu Flygt’ı satın aldı. 16 binden fazla çalışanı olan firma, 150’den fazla ülkede faaliyetleri sürdürmeye devam ediyor. 2020 yılını 4.88 milyar dolar gelirle kapatan Xylem, bu satın alma ile Türkiye ve Orta Doğu’daki çalışmalarını bir üst seviyeye taşıyor. Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki operasyonlarını güçlendirme hedefiyle ilerleyen firma, bölgedeki pompa ve su arıtma sistemlerine yönelik tedarik zincirini daha da güçlendirip müşteri ihtiyaçlarını karşılamak, su teknolojisi çözümleri portföyünü geliştirmek istiyor.

Satın alma işleminden önce de Anadolu Flygt’ın yüzde 46 hissesine sahip olan Xylem; dalgıç su ve atık su pompaları, dalgıç karıştırıcılar, arıtma sistemleri, paket pompa istasyonları, ileri arıtma sistemleri, UV dezenfeksiyonu ve ozon oksidasyonu, filtrasyon, hava üfleyicileri, enstrümantasyon, elektrik kontrol panoları ve otomasyon sistemleri ile pompa kiralama hizmeti konularında derin bir uzmanlığa sahip olan Anadolu Flygt’ın yaklaşık 100 kişilik kadrosunu Xylem çatısı altında entegre edecek.

Satın alma sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Xylem Orta Doğu ve Türkiye Genel Müdürü Naji Skaf, ”Bu, Xylem açısından kilometre taşı niteliğinde olan ve bir süredir takip etmekte olduğumuz bir anlaşmadır. Farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına bölgesel faaliyet kapsamımızı genişletmeye ve yerel yeteneklerimizi güçlendirmeye odaklanmaya devam ederken, Anadolu Flygt’ın satın alınması bizler açısından stratejik bir anlam ifade etmektedir.” dedi. Tüm bölge için büyük fayda sağlayacak değerli bir varlık elde ettiklerini söyleyen Naji Skaf, “Anadolu Flygt’ın sulama, bina ve endüstriyel sektörlerdeki yerel uzmanlığı ve sunduğu çözümleri ile birlikte Xylem’in dünya standartlarındaki ürünleri ve küresel kaynakları daha yüksek operasyonel verimlilikler, su tasarrufu ve artan karlılık dahil olmak üzere müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan gelişmiş çözümler sunmamıza olanak tanıyacaktır. Faaliyetlerimizi, gelişmekte olan önemli pazarları da kapsayacak şekilde genişletmemiz, tüm dünya genelinde anlamlı bir değişiklik gerçekleştirme kabiliyetimizi geliştirerek hedeflediğimiz planlara mükemmel bir uyum sağlamaktadır.” diye konuştu. Naji Skaf, dijital, verimli ve sürdürülebilir su ve atık su arıtma çözümlerine odaklanarak bölgedeki su altyapısı sorunlarını çözmek, müşteri ve son kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak için yatırımlara devam edeceklerini dile getirdi.

Anadolu Flygt Genel Müdürü Yumurtacı: “Birlikte çalışacağız”

Gerçekleşen satın almayla ilgili açıklama yapan bir diğer isim olan Anadolu Flygt Genel Müdürü Feyyaz Yumurtacı, “Su sektörünün en saygın şirketlerinden biri olan Xylem ekibine katılmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Bir süredir gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için mutluyuz. Kaynaklarımızı, küresel ve bölgesel uzmanlığımız ile birleştirerek yeteneklerimizi genişletmek ve bölgedeki müşterilerimize pazar lideri çözümleri sunmaya devam etmek için birlikte çalışacağız.” dedi.

Trendler

Exit mobile version