Genel

Alüminyum, paslanmaz çeliğin tahtına göz koydu

Yayın Tarihi:

on

Hijyenik tahrik çözümleri: “washdown” ve özel yüzey işlemi uygulanmış redüktörler ile FDA CFR Title 21’e uygunluk sağlandı.

 

Gıda ve içecek sektöründe, ilaç üretiminde,hijyenik tasarım, makine ve üretim yerleri için birzorunluluktur. Periyodik temizlik ve sterilizasyon temel hijyengereksinimidir ve genelde proses aşamasında yapılır.  Bu sebepten ötürümakinelerde kullanılan tahrik teknolojilerinden daha farklı özellikler aranır. 

NORDDrivesystems’in yeni geliştirdiği özel yüzey kaplama uygulaması olan  ve“washdown” (yıkanabilir) helisel-konik redüktör serisi makine üreticileri ve kullanıcıları için teknik ve ekonomik açıdan cazip çözümler sunmaktadır.

 

Yıllardan beri, NORDDrivesystems, gıda ve içecek endüstrisinin hijyenik tahrik sistemleri konusundaçözüm ortağıdır. NORD, uygulama için gerekli teknik özellikleri sağlayabilmekiçin ürün gamında bulunan standart ürünlerine modifikasyonlar yaparak müşteriisteklerine çözüm getirmektedir.

Ayrıca,yeni “washdown” serisi redüktörler ile artık NORD Drivesystems’in sürekli,yoğun, agresif yıkama ve temizleme proseslerine dayanıklı çözümü debulunmaktadır.  Buna paralel tahriksisteminin asit ve alkali çözeltileri ile temas etmesi de sorun teşkiletmemektedir. Redüktörün dış yüzeyi köşesiz ve yuvarlak tasarlandığı için hermontaj konumunda deterjanlı sıvılardan kolayca arındırılabilir. Ayrıca,redüktör gövdesi üzerinde girintiler ya da ölü alan bulunmamaktadır.  Redüktörlerin gövdeleri Alüminyum dökümdenimal edilmiştir.  Alüminyum,  çelikten çok daha iyi korozyon dayanımıgösterir. Inovatif   yüzey işleme gibi ekönlemler sayesinde

özel uygulamalar için ekstra korumasağlanmış olur. Kendini kanıtlamış monoblok gövdeye sahip redüktörler sorunsuzçalışma sağlarlar. Yeni helisel-konik redüktör serisi beş farklı gövdeye sahipolup, 90 ile 660 Nm arasında moment iletimi sağlamaktadır.  “Washdown”serisi redüktör gövdeleri iki farklı seçenekte tasarlandı: son derece hafif,sağlam ve yanları açık olan ve klasik kapalı tip gövde.

 

 

NORD’un yeni2-kademeli helisel-konik dişli redüktörleri her montaj konumunda kolaycatemizlenebilir.

“Washdown” serisi redüktörler özellikle küçük vehafiftirler. Önceki seri ile karşılaştırıldığında, güç yoğunluğu %60 oranındageliştirilmiştir. Bu nedenle, sadece gıda sanayisindeki uygulamalar için değil,aynı zamanda standart helisel-konik redüktör kullanımı gerektiren uygulamalariçin de uygundur, örneğin konveyör sistemleri. Düşürülmüş ağırlığı enerjitüketiminde tasarruf sağlamaktadır. Yeni “washdown” serisinde bulunan büyükçıkış rulmanları, redüktörün daha büyük kuvvetleri absorbe etmesinisağlamaktadır. Proses acısından sızdırmazlığın büyük önem taşıdığı uygulamalariçin de, redüktörler isteğe bağlı olarak çift yağ keçeli olarak müşterileresunulmaktadır. Ayrıca redüktörlere bağlanan kısa IEC-motor flanşları sayesindediğer motor üreticilerinin IEC normundaki motorları bağlanabiliniyor.

 

Paslanmaz çeliğe alternatif: 

Nord’un odaklandığı başka bir konu da yüzeyiyileştirmedir. Artık NORD’un, genelde paslanmaz çelik gerektiren tahriksistemleri için, hijyen acısından mükemmel sonuç veren, çok yönlü bir çözümübulunmaktadır.  NORD’un geliştirmiş olduğu teknik ile redüktörlerinyüzeyleri koruyucu boya ile kaplanmıyor – bunun yerine yüzeylerine özel birişlem uygulanıyor. Çok sağlam ve dayanıklı olan finiş için her hangi birmalzeme uygulamak gerekmiyor. Katalitik bir prosese dayalı olarak redüktörlerinAlüminyum gövdeleri 6-7 kat daha sert bir hale getiriliyor.

Daha düz bir yüzey elde etmek için ise,işlemden geçen gövdelere dolgu malzemesi uygulanıyor.

uygulaması sonucu motorlu redüktörler çok zorluçevre koşullarına karşı bile dayanıklı hale gelmektedirler. Bu zorlu çevreşartları, yiyecek ve içecek, ilaç sanayindeki kimyasal temizlik gerektirenortamlar olabilir. Örneğin, yapılan geniş testler sonucu  uygulanmış yüzeylerin, bir yıl süren tuzlu su iledurulamada bile hasar görmediği kanıtlamıştır. Bu testlerde ayrıca agresiftemizlik kimyasalları ve basınçlı su kullanılmıştır. 1000 saat süren tuzpüskürtme testi sonunda dahi korozyona rastlanmamıştır.

uygulanmış yüzeylerin “parça çarpma” testinde destandart çözümlere göre üstün olduğu kanıtlanmıştır: koruyucu kaplama veyavernik (vernik, nikel veya nikel/teflon kombinasyonları uygulanmışolabilir)  uygulanmış redüktörlerin yüzeyleri, hasar görmeleri durumundasoyulurlar – koruyucu kaplama zarar görür. Uygulamanın özelliğinden dolayı, buhadise  uygulanmış redüktörlerin yüzeyinde söz konusudeğildir:  uygulanan yüzeyler çizilmez, çok dayanıklı vekorozyona uğramazlar.

Trendler

Exit mobile version