Bakım Onarım

Alfa Laval, kurulumu, kullanımı ve bakımı kolay Screw Press 40’ı sunuyor

Yayın Tarihi:

on

Dünyanın lider su ve atık arıtma çözümleri ve hizmetleri tedarikçisi Alfa Laval, basit ve sessiz susuzlaştırma sağlayan yeni ve inovatif bir vidalı pres sundu.

Alfa Laval, yeni ve inovatif Screw Press 40 ile vidalı pres yelpazesini genişletiyor. Mevcut Screw Press 20’nin iki katı kapasiteye sahip olan bu ürün, yüksek performanslı, uygun maliyetli ve yoğunlaştırma olmadan susuzlaştırma çözümüne ihtiyaç duyan orta ölçekli atık su arıtma tesisleri ve sanayi müşterilerine hizmet vermektedir. Alfa Laval Screw Press ürünleri, floküle edilmiş çamurun susuzlaştırılması için tasarlanmıştır. 

Düşük güç tüketimi, düşük gürültü seviyesi, kolay bakım ve minimum operatör gözetimine odaklanan müşteriler için idealdir. Yeni Alfa Laval Screw Press 40, kurulum maliyetlerini ve toplam yatırım maliyetini düşük tutmak için kolay montaj, kullanım ve bakım unsurlarına odaklanan yeni ve inovatif özellikler sunan bir tasarım devrimidir.

Hafif tasarım ve kolay bakım 

Patent bekleyen, özel örgülü ızgara yapısına sahip benzersiz şasesi, geleneksel vidalı pres tasarımından çok daha az çelikle, çok yüksek bir yapısal mukavemet sağlamaktadır.  Hafif ve kompakt planetary dişli kutusu, düşük güç tüketimiyle çok yüksek tork sağlayan güç aktarımı olanağı verir. Alfa Laval Screw Press 40’ın ızgara kısımları dikey olarak ayrılabilir. Bu sayede, taşıyıcı  şaseye monte edilmiş haldeyken yanlardaki açılabilir kısımlardan sahada kolayca bakımı yapılabilir. Konveyör, gerekirse yan taraftan çıkarılıp takılabildiğinden, bütün vidalı presin servise gönderilmesi gerekmez.  Alfa Laval Vidalı Pres Ürün Müdürü Anders Jönsson, “Özel ızgara yapısı ve planet dişli kutusu sayesinde yeni Alfa Laval Screw Press 40, oldukça hafiftir ve takviyeli temel gerektirmez, böylece kurulum maliyetlerini düşürür” diyor. “Dikey olarak ayrılmış ızgaralar, geleneksel vidalı pres tasarımlarından çok daha iyi erişim sağlar. Bu sayede, bakım işlemleri basitleştirilir ve kesinti süreleri ile maliyetler minimum düzeyde tutulur.”

Screw Press 40, Alfa Laval vidalı pres ürün dizisine özgü başka avantajlar da sunar:  

* Pres sürekli çalışır durumdayken, vidalı pres ızgaralarının etrafını dairesel bir hat üzerindeki nozzellarla su püskürterek yıkayan bir pnömatik temizleme sistemi

* En yüksek susuzlaştırma performansı için optimize edilmiş bir helezon konveyör

* Polimerin efektif karıştırılması için Alfa Laval mixing valve

her vidalı preste standart özelliktir. Alfa Laval mixing valve, ayrı bir floküle edici tank veya karıştırıcıya olan ihtiyacı ortadan kaldırır, polimer tüketimini azaltır ve valfsiz olana kıyasla %5 daha iyi katı maddeler sağlar.  Alfa Laval Screw Press 40, maksimum 10 m3/sa çürütülmüş çamur ve maksimum 20 m3/sa atık aktif çamur susuzlaştırma kapasitesine sahiptir. 

Alfa Laval’ın ilk küçük modeli Screw Press 20, 2013 yılında piyasaya sunulduğundan bu yana, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli müşteriler tarafından, çok farklı susuzlaştırma işlemleri için satın alınmıştır. Örnek olarak, belediye atık su arıtımı ve gıda, süt ürünleri, şarap ve balık işleme, elektronik ve tütün üretimi gibi sanayi sektörlerden elde edilen çamur verilebilir. 

Trendler

Exit mobile version