İklimlendirme

Aironn, Yeni Ürün Grubuyla Türkiye’de Yine Bir “İlk”e İmza Attı

Yayın Tarihi:

on

Türkiye İklimlendirme Sektörünün yenilikçi kuruluşu Aironn A.Ş.’nin, yeni ürün grubu “Çok Kanatlı Duman Damperleri”, EN 1366-10 Standardına göre yapılan testleri ilk seferde başarıyla geçerek, Türkiye’nin yerli üretilen ilk 1000 Pascal sızdırmazlık sınıfına sahip çok kanatlı duman damperi olduğunu kanıtladı.

Konuya ilişkin yönetim kurulu başkanı Yasemin Akgül şu bilgileri verdi:

“EN 1366-10 test standardına göre testler 500 Pa, 1000 Pa gibi farklı basınç değerlerinde yapılabilmekte ve testlerin başarılı olması durumunda da sertifikasyon bu doğrultuda yapılmaktadır.

Özellikle otopark ve metro projelerinde ihtiyaç duyulan büyük ebattaki çok kanatlı duman damperlerinde 500 Pa basınç değeri düşük kaldığı ve ihtiyaçları karşılamadığı için Ar-Ge çalışmalarımızı 1000 Pa basınç değeri üzerinden devam ederek testlere 1000 Pa basınç altında girdik.

Test Kapsamında;

  • EN1366-2/Yangın Damperlerine uygulanan yangın dayanım ve yüksek sıcaklık testini (600 °C sıcaklık)
  • Motor, nominal güç besleme değerinin %15 altı ve %10 üzerinde çalıştırılırken gerçekleştirilen Açma/Kapama testini, (300 açma/kapama)
  • Sızdırmazlık testini (1000 Pa altında)

ilk seferde başarıyla tamamladık. Testler sonucunda ADS-2020-1 damper serimiz  sınıflandırmasına hak kazandı.

Aironn A.Ş. olarak bu sayede Türkiye’nin 1000 pascal basınç karşısında sızdırmazlığı kanıtlanan “İLK YERLİ” Çok Kanatlı Duman Damperi üretimini belgelendirdik.

Bu, sadece Türkiye pazarı için değil, Avrupa başta olmak üzere uluslararası pazarlar için de olabildiğince rekabetçi bir avantaj elde ettiğimiz anlamına geliyor. Aironn, hali hazırda üretiminin yarıya yakınını uluslararası pazarlara sunan bir kuruluş. Ar-Ge ve inovasyona kesintisiz yatırım yaptığımızın yeni bir kanıtı da “Çok Kanatlı Duman Damperleri” grubumuz oldu. Aironn hiçbir zaman pazarda mevcut olan, sıkça rastlanan bir ürünü satış portföyüne eklemeye çalışmadı. Bizim için yeni bir şey yapmak demek, var olanın ötesini hedefleyebilmek anlamına geliyor. Bu kez de böyle oldu. Türkiye pazarına uluslararası standartlara uygun, yüksek teknolojiye sahip bir ürün grubu kazandırarak ülke ekonomimize katkı sağlayacağımızdan ötürü mutluluk duyuyoruz.”

Trendler

Exit mobile version