Elektrik Motorları

85 yıllık elektrik motoru üreticisi Türkiye pazarına girdi; bayi ve çözüm ortakları arıyor

Yayın Tarihi:

on

Türkiye’de ilk ‘Dutchi’ adıyla çok yakından tanınan ve 85 yıllık mazisi olan PEJA Şirketler Grubu’nun elektrik motorundaki yeni ismi OMEC Motor, Türkiye pazarına giriyor. 85 yıllık tecrübeyi rekabetçi fiyat anlayışı ile pazara getiren OMEC, Türkiye’deki bayi ve çözüm ortaklarını arıyor. Çok geniş üretim gücü ve ürün portföyüne sahip firma, 3 yıl içerisinde Türkiye’nin elektrik motoru sektöründe tercih edilen ilk 3 global markasından biri haline gelmeyi hedefliyor.

OMEC Motor, PEJA Grubu bünyesinde; temiz enerjiden marine endüstrisine, petrol ve gaz endüstrisinden maden sektörüne, su arıtmadan ağaç, kağıt sanayi ve kimya endüstrisine hatta eczacılıktan otomotive kadar birçok sektöre uygun elektrik motoru sunuyor. Türkiye pazarına rekabetçi fiyat anlayışı, 85 yıla dayanan tecrübesi, kalite performans açısından üstün özelliklere sahip geniş ürün portföyü ile giren OMEC, ilk 3 yıllık iş planı çerçevesinde Türkiye elektrik motoru sektörünün güvenilen ve tercih edilen ilk 3 global markasından biri haline gelmeyi hedefliyor. Elektrik motorları üretiminde alçak gerilimden orta gerilime, bilezikli motordan tek fazlı motorlara, exproof motorlardan frenli motorlara kadar bütün motor gruplarını ürün gamı içerisinde bulunduran OMEC Motor, Türkiye’deki bayi ve çözüm ortaklarını arıyor. 

OMEC Motor’un bağlı olduğu PEJA Grubu’nun 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana birçok sektörde farklı şirketler ile faaliyetlerini sürdüren dev bir firma olduğunu dile getiren OMEC Motor Türkiye Ülke Müdürü Alkan Demircioğlu, OMEC Motor’un; genel yönetim, mühendislik ekibi, lojistik merkezi, ana depo, modifikasyon merkezi, atölyesi ve test merkezi gibi birimlerinin kurulduğu yer olan Hollanda’nın Arnhem şehrinde bulunduğunu dile getiriyor. OMEC Motor’un Alman menşeli Vem ve Kaiser markaları ile birtakım ortaklıklar kurduğunu ve şirketleşmeler, satın almalar yoluyla küresel bir marka haline geldiğini aktaran Demircioğlu, “Bu büyümenin global ticarete bir yansıması olarak Hollanda’da bulunan üretim merkezlerini Çin’le birleştiren OMEC Motor, Hollanda’daki mühendislik ve tasarım gücünü Çin’deki üretim üsleriyle tüm dünyanın hizmetine sunuyor” diyor. 

Geniş yelpazede üretim gücü

OMEC Motor’un hem alçak gerilimde hem de orta gerilimde çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu aktaran Demircioğlu, “56 gövdeden 630 gövdeye kadar alçak gerilimde motor üretebiliyoruz. Alüminyumda üretimimiz 160 gövdeye kadar, dökümde üretimimiz ise 63 gövdeden başlıyor. Bu çok büyük bir üretim gücüdür. Özellikle demir-çelik sektörü için çok güçlü gövdeli, yüksek performanslı ve son derece rekabetçi fiyatlı motorlar sunabiliyoruz. Orta gerilimde 11kV besleme gerilimine ve 5MW güce kadar motor üretebiliyoruz. OMEC olarak özellikle, orta gerilim motorlarımız ile müşterilerimize son derece rekabetçi uygun fiyatlar ve kısa teslim süreleri sunabiliyoruz” açıklamasında bulunuyor. 

Firmanın fiyatta en rekabetçi olduğu alanın özellikle büyük güçlü döküm gövde motorlarda olduğunu söyleyen Demircioğlu, “Son derece üstün performansa sahip, tüm verimlilik sınıflarında motorlarımız ile sanayimizin hizmetindeyiz. Bir diğer çok güçlü olduğumuz sektör ise exproof motorlarımızdır. Ülkemizin petrokimya sektörüne, Zone1 Ex d IIC T4 sıcaklık sınıfı exproof motorlarımız ile tüm desteğimizi vermek istiyoruz. Bir diğer çok iddialı olduğumuz motorlarımız da IP23 korumalı motorlarımız olacak. Bu motorlar özellikle vidalı kompresör uygulamalarında çok talep görmektedir. Fiyatta da cazip avantajlar sunabilmektedir. Sonuç itibarıyla OMEC Motor olarak, sahip olduğumuz son derece geniş ürün ağımızla, ülkemiz sanayisine gerek en doğru ürün seçimi gerek ürün ve sistem performansı ve gerekse de fiyat acısından en doğru hizmeti vermeyi kendimize hedef alıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

OMEC Motor Türkiye Ülke Müdürü
Alkan Demircioğlu

Global referanslar, rekabetçi fiyat anlayışı

Uzun süredir Türkiye pazarı hakkında çalıştıklarını belirten OMEC Motor Türkiye Ülke Müdürü Alkan Demircioğlu, “Türkiye pazarına son derece sağlam bir ürün ve global anlamda rekabetçi fiyatlarla giriyoruz. OMEC olarak, markamızın 85 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi ile geliştirilen üstün performanslı, yüksek verimli, uygun teslim süreli ve son derece rekabetçi fiyatlara sahip ürün ve çözümlerimiz ile hem ülkemiz coğrafyasında hem de çevre coğrafyalarda son derece başarılı projeler gerçekleştireceğimize ve müşterilerimiz tarafından kısa zamanda en çok tercih edilen elektrik motoru markası olacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulunuyor. OMEC Motor olarak, yüksek kalite ürünler ve global referanslar ile Türkiye pazarına girdiklerini söyleyen Demircioğlu, arzu eden müşterilerle tüm dünyaya yayılan global referanslarını paylaştıklarını kaydediyor. Firmanın özellikle Avrupa kıtasında gerçekleştirmiş olduğu çok önemli referans projeler olduğunu vurgulayan Demircioğlu, “Bu referans projelere örnek vermek gerekirse; Hydac, Volkswagen, Flender ve benzeri projeler gösterilebilir” diyor.

“Tesisinde ilk defa OMEC Motoru kullanmayı düşünen müşteriler eğer isterse, Hollanda ve Almanya’da bulunan OMEC Motor tesislerindeki test çalışmalarına bizzat eşlik edebiliyor” diyen Demircioğlu, şöyle devam ediyor: “OMEC Motor olarak bir diğer güçlü olduğumuz konu da Hollanda merkezimizde hazırda bulundurduğumuz güçlü motor stoklarımızdır. Yaklaşık 15 milyon euro değerinde hazır motor stokumuz mevcuttur. Müşterilerimiz, bizzat kendileri ‘www.omecmotors.com’ web sitemize girip, ihtiyaçları olan motoru hemen sipariş verebilirler. Stokumuzda, exproof motorlar dahil olmak üzere en küçüğünden en büyük güce kadar motorlarımız hazırda mevcuttur.”

Pazarda tercih edilen ilk 3 global markadan biri olmayı hedefliyor

Müşterilerin kısa zamanda OMEC Motor’un ürün performansından ve fiyat avantajlarından memnun kalacağını vurgulayan Demircioğlu, “Hollanda merkezimiz ile yaptığımız analizler ışığında, yakın gelecekte ülkemizdeki sanayicinin elektrik motoru konusundan en çok güvenip en çok tercih ettiği ilk 3 global markadan biri olmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için öncelikle çok kaliteli ve yüksek performans sunan bir ürünümüz olduğunu biliyoruz” diyor. Global bir marka olmanın avantajı, üretim maliyetleri açısından geniş bir ürün gamı ve piyasaya sunabilecekleri rekabetçi fiyatlar olduğunu aktaran Demircioğlu, “Uygulamaya yönelik en doğru ürünü, en kısa sürede ve en uygun fiyatlarla müşterilerimize sunmak en büyük hedeflerimizden biridir. İlk adımda, ürünümüzü ülkemize daha hızlı ve geniş coğrafyada temin edebilmek amacıyla bayilikler vermeyi hedefliyoruz. Hemen yanında OEM makine imalatçılarımıza ve elbette son kullanıcılara ulaşmak istiyoruz. Bilhassa exproof motorlarımız ve OG motorlarımız ile ülkemiz ağır sanayisinde yakın gelecekte en çok tercih edilen marka olmak istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

İlk hedef: Bayi ve çözüm ortakları

Firma olarak uzun zamandır gerçekleştirdikleri pazar araştırmalarıyla sistemlerinin altyapısını tasarladıklarını ve bu tasarımı hayata geçirmek üzere Türkiye’deki faaliyetlere başladıklarını paylaşan Alkan Demircioğlu, ilk olarak bayilik ağını oluşturmak istediklerini dile getiriyor. Bayilik sisteminin çok önemli bir noktayı oluşturduğunu söyleyen Demircioğlu, “Bayilik sistemi çok önemli bir noktayı oluşturuyor çünkü bayi, endüstrinin bütün kılcal damarlarına kadar ulaşabiliyor. Tüm coğrafyadaki müşterilerimize ürünümüzü sunabiliyor. Bir yandan müşterilerimizi mutlu ederken, bir yandan da OMEC markasının ülkemizdeki bilinirliğini artırıyoruz. Biz, Türkiye sanayisinin OMEC Motor’un kalitesi ve teknolojisiyle tanışmasını istiyoruz. Türkiye’de dengeli, düzenli ve adaletli paylaştırılmış bir bayilik sistemi kuracağız. Tüm bayilerimize eşit kol mesafesinde olacağız. Onların ihtiyaçlarını yakinen biliyoruz ve aradıkları ürünü onlara sunacağız, tüm planlarımız bu yönde hazırdır. Ürünümüz, bayilerimizin rafına yerleştikten, Türkiye piyasasının kan dolaşımına girdikten sonra; endüstrinin en küçük işletmesinden en büyüğüne kadar tüm müşterilerimizin kullanımına sunulsun istiyoruz” açıklamasında bulunuyor.

Nitelikli bayilik sistemi ile pazara geniş bir coğrafyada ve en sağlıklı şekilde yerleşmeyi istediklerinin altını çizen OMEC Motor Türkiye Ülke Müdürü, şöyle devam ediyor: “OMEC Motor Bayiliği için özellikle işin tekniğine hakim, işin mutfağından gelen, altyapısı sağlam, finansal durumu güçlü, piyasada tanınırlığını sağlamış, geniş bir coğrafyaya seslenebilen, dinamik bir şekilde gezip proje kovalayan, müşterinin yanında olmayı seven, özellikle aktif olmayı seven firmalar ile çalışmak istiyoruz. Uzun yıllar bu sektörde çalışan biri olarak, Türkiye’deki elektrik motoru, redüktör ve konvertör piyasasındaki tüm aktörleri bizzat tanıyorum. Yakın bir zamanda OMEC Motor markasıyla bütünleşip bizlerle aynı hedeflerde buluşacak en doğru partnerler ile çalışmaya başlamayı hedefliyoruz.”

“Sanayiye teknik eğitimler vermek istiyoruz”

OMEC Motor’un her geçen gün büyüdüğünü, şu an satışların yüzde 70’inden fazlasını Batı Avrupa ülkeleri olan İtalya, Almanya, Fransa, Belçika, İspanya gibi ülkelere gerçekleştirdiklerini açıklayan Alkan Demircioğlu, firmanın Türkiye’deki yol haritasını şöyle özetliyor: “PEJA Grubu olarak, çatısının altında birçok üretim tesisi bulunduran OMEC hem Türkiye pazarına hem de diğer pazarlara çok hızlı ve dolu dolu geliyor. Türkiye çok büyük bir pazar ve Türkiye’nin stratejik konumu ile Doğu Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Rusya pazarı, Kuzey Afrika pazarı, Kafkaslar ve Orta Doğu ele alındığında, ülkemizin mevcut pazarı daha da büyümektedir. Adım adım OMEC Motor markasını ülkemiz sanayisine yerleştirdikten sonra, hedeflerimizden biri de sektöre özel olarak düzenleyeceğimiz teknik eğitim turlarına başlamak. Ağır sanayi başta olmak üzere; vinç, konveyör, pompa/fan gibi kilit sektörlere ürün ve çözümlerimiz hakkında teknik seminerler vermek istiyoruz. Kendi bilgi birikimlerimize ve yaratacağımız birlikteliklere, sinerjilere ve partnerliklere güveniyoruz. Bu da Türkiye pazarında bize kesintisiz ve kuşkusuz başarıyı getirecek.” 

Trendler

Exit mobile version