Vanalar

28 yıllık deneyimin adı; FAF Vana

Yayın Tarihi:

on

“Tasarımdan Ürüne Kalite” sloganıyla 1986 yılında yola çıkan FAF Vana, bugün ürünlerini 40’tan fazla ülkeye ihraç̧ ediyor.Uluslararası çalışma disiplinini ve kurumsal iş ahlakını tüm faaliyetlerine yansıtmayı ilke edinmiş FAF Vana, yerel sektörü̈ gelişmeye zorlayan itici güç̧ haline gelmiştir. 28 yıllık deneyim ve bilgi birikimine sahip olan FAF Vana San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Serdaroğlu ile FAF Vana’nın ürün gamından hizmetlerine, kalite politikasından müşteri memnuniyetine kadar birçok konu hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
 
Ali Bey, firmanızın yapılanması hakkında bilgi alabilir miyiz? Kısaca kuruluş hikâyeniz ve gelişiminiz hakkında neler söylersiniz?
1986 yılından itibaren tesisat sektöründe aktif olarak yer alan bir aile şirketiyiz. Tesisat sektöründeki satış, pazarlama birikimlerimiz bizi imalata da yönlendirdi ve ilk olarak Ankara’da Ostim Sanayi bölgesinde küresel vana imalatı ile üretime girdik. 1998 yılından itibaren Ankara Kazanda 5500 m2 kapalı 11.000 m2 açık alanda hizmet veren fabrikamızda ürün gamımızı ve kapasitemizi her geçen gün daha da geliştirerek hizmet vermekteyiz.Firmanızın kalite politikasından bahsedebilir misiniz?
Üretime başladığımızda standartlara sadık, kaliteli ve güvenilir bir marka oluşturmaktı hedefimiz. Hali hazırda bayilerimizden, yurt içi ve yurt dışı müşterilerimizden gelen geri dönüşler doğru yolda ilerlediğimizi bize teyit ediyor. Biz kalite politikamızı sürekli gelişime açık ve sürdürülebilir olmak üzere inşa ediyoruz.

FAF Vana olarak sahip olduğunuz sertifikalar ve kalite belgeleri nelerdir?
TSE belgelerimiz mevcut, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, CE Sertifikası, API 6D Monogram Yetki Belgesi, GOST-R Rusya Kalite Belgesi ve UKR-SEPRO.

Sektöre sunduğunuz hizmetler nelerdir?
FAF Vana olarak sektöre sunduğumuz hizmetleri dört ana başlık altında inceleyebiliriz;

Vana yedek parça ve malzeme desteği:
Üretim kapsamımız dâhilindeki tüm vana grubu için yedek parça desteği sağlanmaktadır. Yedek parça ve malzeme desteği vana içerisinde kullanılan tüm materyalleri kapsar. Vana kumanda sistemi değişimi, pnömatik aktüatör, elektrikli aktüatör, redüktör ve bağlantı ara elemanlarının temini ve montajı tarafımızdan yapılabilmektedir.

Saha üzerinde çözüm:
Tam donanımlı ve tecrübeli teknik ekibimiz ile herhangi bir istenmeyen durum karşısında, yerinde destek verilerek, arıza tespiti yapılır ve en hızlı şekilde çözüm gerçekleştirilir.

Vana test ve kullanılabilirlik:
Tarafımızdan ihtiyaç doğrultusunda, yüksek basınçta hidrostatik sızdırmazlık testi, gövde dayanım testi, düşük basınçta hava ile sızdırmazlık testi ISO ve API6D Standardına uygun olarak yapılır.

Trunnion küresel vanalar gibi ek donanımlı vanalarda, kendisinden gövde basınç boşaltma(self – relieving) testi, yangın emniyet testi API 6D standardına uygun olarak yapılır.

Eğitimler:
İstek doğrultusunda tarafımızdan valf tanıtım, temel bilgilendirme, kullanım ve bakım eğitimleri verilmektedir.

Ali Bey,ürün gamınızdaki ürünler hakkında neler söylersiniz?
Pik, sfero ve çelik malzemelerle üretim yapılmaktadır.

Üretim programımızda bulunan başlıca ürün grupları:
Kelebek Vana
Küresel Vana
Sürgülü Vana
Glob Vana
Çekvalf
Pislik Tutucu
Bıçaklı Vana
Hidrant

Ürünlerimizin kullanıldığı sektörler ve uygulamalar:
Isıtma-Soğutma & Havalandırma
Endüstriyel Uygulamalar
Altyapı Projeleri ve Dağıtım Hatları
Petrol & Gaz Uygulamaları
Atık Su ve Arıtma Tesisleri

Bildiğimiz kadarıyla FAF Vana olarak ürünlerinizi kendiniz üretiyorsunuz. Pompa-Vana sektöründe yerli üretim hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yerli üretimin önemine ve gücüne bir tek bizim sektörümüzde değil yurt genelinde inanıyor ve destekliyoruz. Katıldığımız yurtdışındaki fuarlarda Türk katılımcıların sayısının her geçen yıl arttığını görmek gurur veriyor. Kırktan fazla ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz fakat kat edilmesi gereken uzun bir yolumuz olduğunu düşünüyor ve sağlam, gerçekçi adımlarla ilerliyoruz. Katma değeri yüksek ürünler üretmenin hem yurt içi hem global pazarda kalıcı olmanın en önemli unsuru olduğuna da inanıyoruz.

Trendler

Exit mobile version